Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

 

Vårtur med MC

20100424 Visst är det härligt när våren kommer (även om det ska erkännas att det var litta kallt om nosen). Var i går på Kinnekulleoch körde. Aldrig har någon kört Kinnekullering långsammare men vem tusan har bråttom? Bråttom är för amatörer! Vi som uppnåt ålder och visdom skrider värdigt fram på vägarna.

 

 

Här fostras ungdomen!

20100422 Här fostras Landskronas ungdom. Om inte i herrans tukt och förmaning så i varje fall till att bli trygga och ansvarskännande samhällsmedborgare. På bilden till vänster (som för övrigt har figurerat i den lokala pressen) syns Eva leka med barnen under Svaneholmsgårdens 40-års jubileum. Till höger ses de för dagen engagerade clownerna Molly och Tilda. Dagen till ära bjöd de Svaneholmsbarnen på ballongskulpturer och allehanda galna upptåg. Det måtte vara ett tufft jobb att fira 40-årigt dagisjubileum ty såväl Eva som Tilda och Ellen, som alla varit engagerade verkar helt slutkörda! Så kan det gå till när jubileum firas, eller som vårt Finska broderfolk skulle ha sagt, moi mukulatt!

 

Tung trafik på Storgatan

20100421 Ikväll när vi steg ut på Trottoaren för att gå vår kvällspromenad kunde Totte och jag konstatera att det var trafik, betydligt tyngre än vanligt på vår gata. En bjässe från Viking Line lämnar Landskrona, nymålad och fin. Gossarna och töserna på varvet måste ha knegat på rätt friskt för det var inte många dagar sedan hon kom hit för en liten våruppfräschning.

 

Publikrekord!

20100413 Vi var på fotboll i Lördags och såg BoIS platta till Degerfors med 1-0. Förväntningarna på publiksiffran var skyhög men tyvärr infriades den inte riktigt. Även om många Landskronabor hade mött upp på IP så var ca 4.500 i publiken ingen höjdare. Dock hade Klintenberg.net samma dag alla tiders "publikrekord", inte mindre än 2.445 unika besökare loggade in i lördags. Helt otroligt! Nu ska vi ju för säkerhets skull tillägga att det är mer Eldemans och Melodikryssets förtjänst än min. En vanlig dag ligger besökssiffrorna på mer beskedliga 100 - 400 besökare. Fast egentligen tycker jag att även det är mycket för en vanlig "familjesida". I vilket fall är det kul att ni hittar hit. Tack för det!

 

Krigs-zon Landskrona!?

20100412 På söndagens morgon tog Totte och jag en liten cykeltur och fann då att staden var belägrad av polis och media. Det bygdes kravallstaket och det rekades kamerapositioner. I varje gathörn en styrka mer eller mindre bepansrade kravallpoliser (såg ut lite som när vi var i Rom i somras). Vad var det då som var på gång? Jo, nationaldemokraterna hade kommit på att det efter den tragiska dödsmisshandeln av den gamla damen skulle vara en bra idé att fiska lite röster i Landskrona. Vid 13 tiden kom också enligt utsago ett knappt tjog av den dylika sorten marscherande upp mot rådhuset där torgmöte skola hållas. Vi fick inte möjlighet att bevittna spektaklet eftersom vi var ute på landsbygden och övervarade en fälttävlan, men idag var denna helt underbara bild i tidningen.

 

Mitt i all konflikt, mitt bland allt skrammel och skanderande, mitt bland hugg och slag, spott och spe kommer en av motdemonstranterna på att polisens häst ser gullig ut och kan inte låta bli att sträcka ut handen för att klappa mulen! Det finns hopp om  mänskligheten!

 

Här skulle jag, som på den gamla goda tiden vilja passa på att utbringa hästens skål. Gnäääägh!

 

 

 

 

 

 

Landskronan i fokus igen!

20100410 Idag är Landskrona i fokus i riksmedia igen! Vi är ju som bekant det då och då men det beror oftas på att något skumt element har hittat på något korkat. Så icke idag. Idag är det fest i Landskrona. BoIS har säsongspremiär och tar sig an Degerfors på Landskrona IP i eftermiddag. Och på vilket sätt skulle ett halvdant superettanlags säsongspremiär intressera riksmedia? Jo, det beror på att den levande fotbollslegenden Henke Larsson har tagit sig an laget, och förväntningarna är inte direkt små om man säger så. Extra roligt i sammanhang är att lilla Landskrona lyckades sno Henke från vår grannstad Helsingborg. Mellan Landskrona och Helsingborg har det i hundratals år pågått en grannfejd. Helsingborg är den stora och framgångsrika staden som enligt Landskronaborna befolkas av malliga brackor. Landskrona är då den lilla lite efterblivna staden som befolkas av hederliga arbetare (och en och annan tjyv). Glädjeyran när nyheten om Henke kablades ut visste ingen gräns i Landskrona och den blev ju inte mindre av att det retade Helsingborgarna så in i bänken :-). Vinner BoIS i eftermiddag välter nog stan av lycka!

 

Agnes på 261!

20100407 Jag har tagit mig för att fixa till en "seriebild" på Agnes när hon står på uteserveringen och skryter om en och annan mer eller mindre känd stamkund :-)

 

Idag har det varit ett fantastiskt vårväder och jag cyklade hem snabbt för att hämta Totte och gå ut på en härlig eftermiddagspromenad i vårsolen. Lite snopen blev man när Ellen redan hade fixat det!

 

Nåväl, jag tog tag i den nya inredningen i tvättstugan istället. Nu känns det som att det börjar bli klart. Särskilt nöjd är jag med att IKEA:s skåpsinrede passar i vårt gamla kök. Jag har skruvat in utdragbara kullagrade lådor och trådbackar i alla bänkskåp. Fantastiskt att slippa ligga på golvet och leta efter kastruller och annat som försvunnit in i skåpets bakersta regioner. Leve den svenska standardiseringen som innebär att jag kan skruva in ett nytt inrede i mina 30 år gammla skåp och det passar perfekt!

 

 

 

 

 

 

Är man kändis nu?

20100404 Landskrona är begåvat med Sveriges bästa pizzieria. MammaTeresa på Storgatan (helt nära vårt residens). MammaTeresa är helt unika på det viset att man bakar goda italienska pizzor med finaste tänkbara lokala råvaror kombinerat med äkta italienska delikatesser. Eftersom vi har varit i Italien och plockat oliver så gav jag några bilder på detta till Artan på MammaTeresa. Nu finns dessa att beskåda på deras hemsida och har man riktigt tur så rullar de även på deras skärm i pizzerian. Det är sannerligen med stor stolthet som vi skryter med att våra bilder finns på Sveriges bästa pizzerias hemsida!

Klicka här för att komma till hemsidan och välj "bilder". Där syns undertecknad ligga lojt lutad i olivlunden (egentligen är jag hårt arbetande med att rensa ut kvistar och annat otyg innan oliverna går i pressen).

 

Glöm nu inte att prova deras pizzor. Här kommer Klintenbergarnas recept på en lyckad pizzamåltid:

 

 1. Korka upp en flaska rött italienskt "bordsvin". Systemet har ett brett urval i 70-kronors klassen (till exempel Copertino Rosso, 2077 eller Bengt Frithiofsson Primitivo, 2341).
 2. Ring killarna och tjejerna på MammaTeresa och beställ pizza. Alla är goda men jag rekomenderar nr 2, 14, 24 eller 39 (om man gillar sardeller).
 3. Glöm inte att beställa ett italienskt bröd, Filone (nr. 57).
 4. Sätt ungnen på grill.
 5. Skär rikligt med tomater i småbitar, lägg i en skål.
 6. Skala några vitlöksklyftor, lägg i en skål.
 7. Duka fram alltsammans och glöm inte flingsalt och kallpressad olivolja. När det gäller oljan ska man inte pruta, även om riktigt fin olja är ganska dyr.
 8. Kvista iväg och hämta pizzorna och brödet, de bör vara klara nu.
 9. Väl hemma, skär upp brödet i ganska tjocka skivor och grilla dem lätt i ungen (ta det nätt med grillningen, bröden ska bara ha yta, de får inte bli skorpor).
 10. Skär upp pizzorna i portionsbitar och duka upp en buffé så alla får möjlighet att smaka lite olika pizzor.
 11. Ropa på familjen!

 

Nu är ni redo för en riktigt god pizza-måltid med Bruschetta (uttalas "brusketta", mycket viktigt. Om man uttalar det med sch-ljud, gör man bort sig :-). Ta en grillad brödskiva, gnid in ovansidan med lite vitlök (det är väldigt lätt att man får för mycket vitlökssmak så ta det försiktigt). Lägg på rikligt med tomat, en nypa flingsalt och till sist ringlar man olja över hela härligheten. Det är oförskämt gott men ät inte för många, du ska klara pizzorna också! Sedan kommer höjdpunkten. MammaTeresas delikatess-pizzor. Glöm allt du tidigare visste om pizzor (som till exempel slabbig kålsallad och fettdrypande kebabkött) och bara njut!

 

Smaklig spis!

 

 

 

Who let the dogs out!!!

20100403 En liten film från en stimmig Springer-promenad i Falsterbo förra helgen. Igår var vi på Springer-dagen i Saxtorp och Totte skötte sig fint på lydnadsträningen. Faktiskt bättre än flera andra jyckar vars hussar såg ut att vara rutinerade jägare. Ingen film från det men från Falsterbo finns som sagt nedanstående lilla klipp.

 

 

Lååååångfredag - dyster vecka

20100402 Den som ibland läser denna sida har säkert märkt att vi bor, lever och trivs i Landskrona. Vi tycker att vårt ställe på jorden är det bästa och vi skryter gärna med det. Dock har det glänsade Landskronamyntet en baksida. Staden plågas, likt hela västra Skåne av en grov kriminalitet. Jag vill inte att min hemsida ska sällas till den hop av olyckskorpar som kraxar olycksaligt om det fria och öppna samhällets undergång. Nej, tvärtom försöker jag på dessa sidor lyfta fram det positiva, det goda i livet. Dock, denna vecka känns det omöjligt att skriva något utan att nämna veckans händelse. Landskrona har återigen gjort sig riksbekant genom att nyheterna har rapporterat om det fruktansvärda mord som skedde utanför ett köpcentra vid södra infarten i måndags. Ett äldre par tutar på en yngling som står i vägen med sin bil när de ska parkera. När det äldreparet sedan går mellan sin bil och entrén till köpcentrat överfaller den unge mannen dem, misshandlar dem båda och lämnar dem sedan där. Den 78-åriga kvinnan avlider senare av sina svåra skador. Landskronas invånare är i chock! Enligt uppgift finns det nu ivarje fall en person gripen som förmodas vara mördaren. En 23-årig invandrargrabb. Det är helt omöjligt att överblicka det lidande som mördaren har åstakommit, för den döda kvinnans anhöriga, för sig själv och sin familj, för alla invandrare, för alla invånare i Landskrona och Sverige. Man blir bara trött och ledsen.

 

 

 

OBS, gamla artiklar är flyttade till arkivet

 

April 2010

 

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänkt som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

 

20100605 Ny låt på Spotify

20100605 Melodikrysset v. 22

20100522 Ny låt på spotify

20100522 Melodikryss v.20

20100516 Nya bilder i galleriet

20100515 Melodikryss v.19

20100508 Melodikryss v.18

20100501 Melodikryss v.17

20100501 Nya bilder på folkbåtssidan.

20100501 Ny veckans låt på Spotify

 

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

 

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a