Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

Änna knõfullt, eller...?

20100522 Nu är det gott att leva! Solen och värmen har kommit till Skåne, äntligen! Var ner på seglar´n och tog en bier, änna knõfullt i hamnen. Inspekterade byggandet av Mylenes brygga (heter egentligen Nyhamns brygga). Gubbarna börjar nog bli lite stressade för de jobbade för fullt idag! Familjen gillar inte mitt tilltag med att hyra dyr båtplats mitt i stan när vi redan har en i Borstahusen men jag måste någon gång i livet prova hur det är att kunna förtöja sin egen skuta i "brevlådan". Är det inte bra lämnar jag tillbaka platsen nästa år :-) Jag kanske till och med lär Totte att segla i år. Tror han skulle vara bra på det. Dum, orädd och har inga problem med att planeringen är max 4 sekunder. Goda egenskaper för en seglare. 

 

Agnes på bal på slottet

20100521 Nyss hemkommen från Örenäs och Sturup. På Örenäs bevittnade jag årets studentbal. Agnes var naturligtvis med. Underbart tjusigt var det. Ungdomarna anlände i den största limousine jag någonsin sett. Elegant och världsvant gled de ur limousinen, genom folkmassan och upp på slottstrappan under ständigt kamerasmatter. Sedan direkt iväg till Sturup för att lämna av Eva. Hon ska på egen semester till Stockholm, så man är gräsänkling. Vad tusan gör man då? Häckar på Speaker´s? Ja vi får se.

 

På HD:s nätupplaga fanns denna bild på Agnes och Markus. Visst är de fina!

 

Nu ska Totte och jag knalla ner till hamnen och se hur långt gubbarna har kommit med Mylenes brygga. Tusan vad fint det ska bli att ha henne runt knuten!

 

Jo, en sak ska jag göra när jag är gräsänkling. Jag ska köpa sommarens keps. Jag tänker mig en skotskrutig sak med röd tofs (står fint mot min näsa). Jag passar på när alla mina stilpoliser är utom räckhåll och således inte kan stoppa mig :-). Ta mej tusan!

 

 

 

Oj nu dök det upp en bild till på HD, vassego!

Helgen är slut!

20100516 En så´n helg. Vädret till trots har det varit riktigt skönt. Sjösättningen gick som den skulle även om nog Mylene var förvånad över att bli sjösatt mitt i vintern. Maken till kylslagen sjösättning har vi aldrig varit med om tidigare. Den globala uppvärmningen lyser verkligen med sin frånvaro och frågan är om det verkligen finns någon sådan, Man kan ivarje fall stilla undra. Hur som haver så lyckades vi tajma in lite bättre väder i fredags och begav oss då till Helsingör med Helene och Sven som har varit på besök i helgen. Det blir kanske inte riktigt samma grej att flanera i Helsingör när kvicksilvret nätt och jämt orkar över nollan men trevligt var det i varje fall.

På bilden syns Helen och Sven på en uteservering i Helsingör och för dig som vill se lite bilder från årets vårrustning, sjösättning och vår-tripp till Helsingör så finns det nya bilder i galleriet. Klicka här.

 

Nu är hon i sjön!

20100515 Sicken sjösättning! Oavbrutet ösregn,"stormvindar", drivis, snö, hagel och faen och hans moster men nu är hon i spat så det så. Vad tycks föresten om den nya färgen?

 

I år, vit.

Förra året, svart

 

En helkväll i Lund. Jo, ja tackar!

20100508 Igår tog vi tåget till Lund och gjorde oss en afton. Eva, jag och en hel skock kollegor till mig. Det var trevligt värre. Vi började på Stortorget där en utsökt trerätters inmundigades. Det vill säga att det blev en tvårätters för min del eftersom jag bytte efterrätten mot en liten konjak. Därefter galej på Grand för att slutligen avrunda på en liten pub med levande musik. Trevligt allt samman, möjligen lite för stökigt på Grand för min smak, men roligt hade vi ändå. Dessutom höll man ju sig i fin form eftersom det var i princip uteslutet att ta sig fram till någon bar och få en drink. Mina fåfänga försök att vifta till mig en hovmästare möttes med milt överseende från personalen. Inte heller discjockeyn hörsammade mina önskningar om att lätta upp det malande dunket med en liten Karl Gerhard kuplett. Men han var duktig ändå och levererade klang och jubelspel så att det anrika Grand skakade i sina grundvalar. Vi på dansgolvet stod alla som packade sillar och skakade (i rätt takt för det mesta).

 

Grillmäster in action!

20100507 Sicken vår! Grått och svinkallt. Blåst och elände. Kul att det var hyfsat väder när vi hade grillparty för ungdommarna. På bilden syns mäster själv när han grillar på en liten nasse. Bästa grillflugan sitter som en smäck och hipp hipp förklädet går fortfarande om rondören

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klintenberg.net större än Melodikrysset!?

20100507 Googlade idag på Melodikrysset och fick följande resultat. Lägg märke till att vi är över Melodikryssets egen sida! Nåväl, nu ska man kanske inte dra för stora växlar av det för jag vet fortfarande inte riktigt vad det är som styr vem som kommer överst. Dessutom gjorde jag en ny sökning en stund senare och då var vi på plats nummer två. Alltså efter Melodikryssets egen sida. Som sig bör med andra ord.

 

Vad skulle Schartau ha sagt?

20100501 Det är inte så ofta, men ibland uppsöker vi en kyrka för att få oss lite andlig spis till livs. Som varande uppväxt i det Schartauanska Västergötland kan man då inte annat än slås av skåningarnas ringa respekt för skaparen samt deras påtagliga brist på religiositet. Jag ger några exempel från söndagens mässa. Det första jag noterar är att det inte var dödstyst i kyrkan. Neejdå, inte heller, här småpratades det frejdigt med bänkgrannen. Frånvaron av fromhet var påträngande uppenbar. När sedan mässan skulle börja och prästen kom in höll jag på att ramla ur bänken. Det var en kvinlig präst! Ett FRUNTIMMER som förkunnade ordet ur den heliga skriften! Hujädamej! När det sedan var dags att sjunga en gudfruktig hymn till herrans lov drog fyra glada jazzmusiker igång lite skön New Orleansjazz! Som lök på laxen levererades ingen dånande föreläsning om död, synd och hot om evig pina! Ja, jag säger då det. Schartau må rottera i sin grav!

 

 

Maj 2010

 

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänkt som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

 

20100605 Ny låt på Spotify

20100605 Melodikrysset v. 22

20100522 Ny låt på spotify

20100522 Melodikryss v.20

20100516 Nya bilder i galleriet

20100515 Melodikryss v.19

20100508 Melodikryss v.18

20100501 Melodikryss v.17

20100501 Nya bilder på folkbåtssidan.

20100501 Ny veckans låt på Spotify

 

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

 

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a