Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

 

Rapport från skidbacken

20090223 Åter hemma och trots en av skidåkning värkande lekamen har jag ihopplitat denna lilla film om surjämtens liv och leverne. Håll med om att livet i Jämtland i allt vesäntligt synes påtagligt kärvt och strävt. Klicka på bilden så startar filmen.

Gubben är gammal!

20090221 Har idag försökt att åka skidor. Detta till Svåger Pers och hans telningar Moa och Pontus stora förnöjelse. Till min egen förtrytelse tvingas jag dock erkänna att gubben är en skugga av sitt forna spänstiga jag. Nåja roligt hade vi, och kan man roa sin omgivning är det gott nog. Jag fick i varje fall provat såväl textilbromsen som nederbördens retarderande fårmåga då jag med mina drygt hundra pannor rasade ner i geografin. Positivt är att trots kraftiga hängdrivor utlöstes inga laviner av mått då jag rasade omkull. Vill du se lite meningslös film, klicka här.

Livstecken från Amerikat

I går fick vi mejl från Tilda i Amerikat. Hon mår bra och har det varmt och skönt enligt vad klintenberg.net erfar. På bilden syns Tilda iförd den för lokalbefolkningen så typiska ansiktssmyckningen. Den ingår enligt säkra källor i urbefolkningens traditionella folkdräkt. Det är mycket vanligt att lokalbefolkningen bär dylika utensilier så väl till vardags som kring de traditionella högtiderna. 

 

 

 

Så kallt är det i norr!

20090219 På tjänsteresa norröver klev jag av flyget i Östersund och möttes av en bitande bitter kyla. Ja, så kallt är det jämtarna erbjuder denna galanta minibar på hotellet! Ser inte de kylda dryckerna läckra ut?

 

 

Från lilla La (Landskrona) till stora LA (Los Angeles).

20090215 Nu har vi varit och lämnat av Tilda på Arlanda för vidare transport till Los Angeles. Där ska hon tillsammans med Morbror Jonas, moster Ulla och kusinerna Gustav och Signe besöka moster Malin, morbror Crille och kusinerna Java och Mika. Vi hoppas att de alla får två sköna veckor på den amerikanska västkusten.

På bilden till vänster ses amerikaresenärerna under incheckning på Arlanda.

 

 

 

Vi passade också på att besöka "grand tant" Astrid och Ola i Västerås där vi också träffade "Änglarna", det vill säga Martin, Jazmine och Wille. Även livdragon 228 Klintenberg dök upp på fredagkvällen då vi passade på att uppvakta "Grand tant" på hennes 65-årsdag. Västerås visade sig från sin bästa och vintrigaste sida och vi tog under lördagen en vintersolig långprommenad på Mälarens is. En promenad som i det närmaste knäckte såväl husse som hund. Nåväl vackert var det i varje fall.

KLicka här om du vill se fler bilder från denna händelse (de första bilderna är från veckans gocartkörning i Malmö och har således inte alls med saken att göra).

 

 

 

 

Se så fint det blev!

 

 

 

 

 

 

Svenska hem är färdiga (nästan) med sin fasadrenovering på kvarteret Falken, mitt emot där vi bor. Visst bled det ljust och fint! Entreprenad arbetena har skötts lite sporadiskt varför arbetet dragit ut enormt på tiden. De utlovade tre månaderna blev väl snarare ett år. Den uppmärksamme noterar också att en del fönster här och var fortfarande inte är åtgärdade, så arbetet hinner nog fira ettårsjubileeum innan det är dags för slutbesiktning. Nåja fint blev det i varje fall, tycker vi.

Äntligen klart!

20090201 Oj oj oj vad arbete det är med ett badrum! I snart ett år har vi hållt på med badrummet på första våning och nu är det äntligen klart! Fint som snus blev det. Nu är det dags att ta tag i nya projekt. Biogolvet på plan tre är redan under produktion. Kan bli rätt häftig. Vi återkommer med vidare rapportering angående detta projekt. För närvarande pågår fullskaletest.

 

 

 

 

Februari 2009

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi hoppas i fortsättningen att kunna lägga ut lösningarna i realtid.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Trogna läsare har inkommit med önskemål om nyhetsbrev då det sker något nytt på klintenberg.net. Därför kan man nu prenumerera på nyhetsbrevet. Klicka på "Kontakt" och fyll i formuläret, så är saken klar!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.