Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

Sicken vicka!

20090426 Det har varit en hektisk vecka i trafiksäkerhetens tjänst. Veckan började redan i Söndags med en snabbvisit i hufvudstaden. Detta följdes av ett kort besök i vårt västliga grannland Danmark. Efter några mindre åtaganden på hemmaplan bar det sedan iväg till Skaraborg och förarutvecklingskurs för MC-utbildare. Hektiskt men roligt, nu ska det i varje fall bli skönt att ta det lite lugnare några dagar, fixa det sista på båten så kommer den kanske i sjön till Valborgshelgen.

 

 

Skåne "lite grann från ovan"

 

 

 

 

 

 

 

Ovan ses instruktören ge de sista förhållningsordrarna innan det brakar loss på banan. Till höger ses tre "tunga" MC - gubbar.

 

 

 

 

 

_____________________________________

Giiiiiiiiiiv akt!

Ellen har gått sin första riktiga högvakt och morbror Jonas var där för att bevittna och fotografera det hela. Mina kollegor är vid det här laget rätt trötta på mig eftersom jag ideligen trakasserar dem med ständigt skryt över min dotter som vaktar kungen och hans familj. Jag vill passa på att tacka dem för deras tålamod och för deras förstående intresse.

 

Jag vill också passa på att tacka övriga döttrar som också är jätteduktiga men för närvarande får nöja sig med att spela andrafiol.

Ellens första vakt gick bra (bara två mindre incidenter), hon stod post vid slottets entré. Såväl kungen och drottningen som kronprinsessan och Hr. Westling passerade. Som tur var kände Ellen igen dem och saluterade med stram givakt istället för att begära legitimation!

______________________________________

Till Vanja!

20090411 Man har varit utanför arbetarrörelsens huvudkvarter i Göteborg. Bistra män och kvinnor i brons som symboliserar arbetarrörelsens stolta historia blickar ned från sina pedistaler. Under ett av konstverken föreställande arbetare under den röda fanan står det:

"Till minne av de som kämpade
för bröd rättvisa och frihet
vad de vann, ärvde vi
arvet förpliktigar"

De visste inget om miljonbonusar och roffarmentalitet!

 

 

 

 

______________________________________

Var lugn

20090410 Om torsdag kan konungen och hans hov andas ut! Då vakar det Klintenbergska Argusögat över lejonbacken. Alla som är i Stockholm kan ta en sväng om slottet och se Livdragon 228 Klintenberg gå sin första högvakt.

 

 

 

 

______________________________________

Skär - torsdag, lååång - fredag och glad påsk!

20090401 Så var det påsk igen. Den skära torsdagen ägnades åt att flytta galgar i Helsingborg. Här finns det en liten detalj som jag länge undrat över. I varje affär står det ett antal bortkommna små gubbar i keps som tålmodigt väntar medan deras fruar far rundor bland galgar och tygtrasor. Det är lite konstigt att ingen ens har tänkt tanken att sätta fram en stol till dessa hårt prövade män. Tänk sedan om man utvecklade konceptet genom att helt enkelt sätta fram en hel soffgrupp i ett ett hörn av butiken. Där kunde man tillhandahålla en dagstidning och kanske en öl, för det är ju gott! Japp, jag bjuder näringsidkarna på den idén, vassego!

Den lååånga fredagen tillbragtes hos svärmormor Anita, där dracks långfredagskaffe på balkongen samtidigt som vi blickade  ut över Götet som bara låg för våra fötter och solade sig i vårsolen. I morgon är det tänkt att vi ska ta oss vidare till Hälleviksstrand och traditionsenligt påskfirande.

 

 

 

______________________________________

Kul grej

20090405 Jag kollade besöksstatistiken per timma på klintenberg.net, bilden visar lördagens statistik, kolla timmen mellan klockan 10 och 11. Vad händer då? Jo, krysset förstås!

______________________________________

Fint besök!

20090405 I helgen har vi haft fint besök. Livdragonerna Klintenberg och Sund har gästat Storgatan och dessutom har syster Helen och svåger Sven varit här. Riktigt trevligt var det! I vad som i det närmaste kan betecknas som sommarvärme har vi suttit på diverse serveringar och druckit en och annan bier. Sedan har vi varit och lyssnat på Bo Kaspers orkester, otroligt bra! Kvällen avrundades som sig bör med en Dry martini på pianobaren. Därefter hade undertecknad planerat ett litet "nachspiel" på Storgatan, men si därav blev intet. Åldern tar ut sin rätt och efter väl genomförd krogvända var det en spak samling som återvände till Storgatan och Hamnhotellet. Vi avslutade kvällen och kojade, nöjda med årets första sommarkväll!

Helgen har också gett oss möjlighhet att äntligen lägga in en bild på Ellen i den eftertraktade och välförtjänta baskern.

Bra jobbat Ellen!

 

______________________________________

Äntligen vår!

20090403 Då är den här på allvar, våren alltså. Sitter i skrivande stund på seglaren, njuter en bier och blickar ut över sundet. Nyligen anlände en dansk gästbåt i den ljumma brisen, Jisses va härligt!

 

 

 

 

 

 

Fullspikat på 261 och Speaker`s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

April 2009

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi hoppas i fortsättningen att kunna lägga ut lösningarna i realtid.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Trogna läsare har inkommit med önskemål om nyhetsbrev då det sker något nytt på klintenberg.net. Därför kan man nu prenumerera på nyhetsbrevet. Klicka på "Kontakt" och fyll i formuläret, så är saken klar!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.