Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

STO vs LA

20090629 Efter några givande arbetsdagar i Stockholm valde vi att göra en kort och oplanerad semester i sommarstaden.

Man måste erkänna att Stockholm om sommaren är nästan lika tjusigt som Landskrona.

Vi fick i varje fall vårt lystmäte på att strosa i staden, shoppat en aning (ny fluga, rätt trevlig om ni frågar mig).

Självklart var vi också på borggården och fick ett snack med patrullchefen.

Helgens höjdpunkt var ändå när stora delar av släkten hade tagit sig till Ulla Winblad på Djurgården. Där avnjöts en fantastisk trerätters och vi passade på att fira Jazmine som fyller 30 och Ellen som fyller 20. Skönt ändå att vara hemma i Gamla La igen!

Bilder finns här!

 

 

 

 

Grimhild fuktar bordläggningen!

20090622 Så var det då äntligen dags för Grimhilds premiärsegling. I måndags kväll stävade hon i en frisk nordvästlig bris ut ur Borstahusens hamn. Seglen fyllde fint och strax utanför vågbrytarna la hon sig bekvämt tillrätta i sjön och tog kurs på Vens södra udde. Vi loggade stadigt sex knop. Kenth Ekström som varit synnerligen hjälpsam under vårrustningen var städslad som lättmatros. I vanlig ordning förde vi segel ända in till bryggan, fattas bara annat!

Tilda 16 år

20090621 Tilda fyller idag 16 år vilket firades med picknick på stranden. Svåger Per, Eva och jag slet hårt med att baka pajer, göra sallad och fixa tårta, allt vegetariskt förstås! Till detta drack gamlingarna en riktig god "äppeldricka" (det var egentligen vin men eftersom vi var lite osäkra på om det är tillåtet att dricka på allmän plats beslöt vi oss för att kalla det äppeldricka. Jag kan försäkra att det inte var alla på stranden som var så diskreta). Det hela blev mycket lyckat, känns som årets första riktigas sommardag. Stort grattis Tilda!

 

Nu blommar det i "orangeriet"!

20090620 Vi har en liten tradition i att Eva av mor och far i Fritsla får nya växter till uterummet i födelsedagspresent. I år likt förra året införskaffades växterna på Sörens granna blommor utanför Landskrona. Där får massor av blomsterprakt till rimligt pris.

Här ses den blommande Klematisen flankerad av en tillika blommande Änglatrumpet.

 

 

 

I ampeln blommar vit Lobelia för fullt och i taket knoppas årets vinskörd. Den ser ut att bli särdeles riklig i år. Förra året fick vi inget vin alls men det har förekommit år du vi har kunnat plocka vindruvor direkt från rankan till julbordet.

 

 

 

 

 

 

Förutom detta har vi Pelargoner, tomater, olivträd, Blåregn och en massa annat fint.

Stort tack till mor Inger och Far Ronny i Fritsla för all blomsterprakt!

 

 

 

 

Flott besök!

20090620 Särskrivning är ett gissel enligt många men denna gång funkar det verkligen :-) Galeasen Havet från Helsingør och skonerten Mira från København har i midsommarhelgen gästat stadshuskajen.

Visst ser det väldigt tjusigt ut med dessa gamla fina segelbåtar med det modernistiska stadshuset och sockerkungens 1800-talspalats i fonden!

Vill ni veta mer om båtarna så klicka på nedanstående länkar.

Havet
Mira
  

Lilla fjäril flyg iväg!

20090618 Evas dagis har uppmärksammats av lokalpressen. De har följt fjärilens utveckling från larv till flygfärdig fjäril. I samband med midsommarfirande och dans runt majstången i veckan släptes de flygfärdiga fjärilarna ut i det fria. Efter viss tvekan flaxade fjärilarna iväg mot friheten accompanjerade av barnens sång "Lilla fjäril flyg iväg.

Tilda slutar skolan

20090615 Så har då även Tilda slutat grundskolan (det är Tilda i mitten som håller i rosen), MVG i nästan allt! Nu väntar en skön sommar som Tilda för all del har tjyvstartat en aning genom att besöka varenda musikfestival som södra Sverige (och även Danmark) har haft att erbjuda hittills i år. Till hösten blir det pendling till Malmö för Tildas del där hon ska gå samhäll/ekonomi på Cybergymnasiet. Lycka till Tilda och ha en skön sommar!

Tilda på rockfestival. Tänka sig att mors gamla brallor från Jamaica har kommit till heders igen!

Känd från press & media!

20090613 Nedanstående artikel om Agnes stod att läsa i HD:s tryckta upplaga idag, sicken tjej!

Läs hela artikeln, klicka här.

Ladda hem som pdf, klicka här.

Nationaldag

20090607 Nationaldagen är den enda dagen på året som vår granne flaggar i sin fina fasadflaggstång. Väldigt stiligt tycker jag och lite synd att det bara flaggas en dag om året. I övrigt har nationaldagen förflutit lungt och undertecknad har bidragit till firandet genom att sticka ut till båten och sätta flaggen. Helgens stora projekt har annars varit att förse "Organgeriet" (egentligen ett vanligt uterum, men jag tycker att orangeri låter lite bättre) med nya växter inför sommaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juni 2009

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

Bilden:

Gräset vid Barsebäcksstrand vajar i vinden. I bakgrunden skymtar från vänster till höger, Danmark, Ven och Landskronas hamnkranar.

Senaste nytt!

20090627 Veckans melodikryss

20090624 Nya bilder i bildgalleriet.

20090620 Veckans melodikryss

20090614 Veckans melodikryss

20090607 Nygammalt kåseri, "Leve ingenjörskonsten" finns nu under menyvalet "Kåserier".

20090606 Nytt objekt på La-guiden

20090606 Veckans melodikryss

20090530 Veckans melodikryss

20090524 Nya bilder i bildgalleriet.

20090516 Ny melodikryss-lösning.

20090516 Nytt objekt på La-guiden.

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.