Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

Söndagspromenad

20090830 En härlig sensommarpromenad i Landskrona och en hyllning till sommaren 2009. Eva, Ellan, Totte och jag tog oss idag en promenad runt Citadellet och kolonierna. För dig som vill se filmen i lite bättre upplösning finns den även i Galleriet.

Sommarens hjältar!

20090827 Medan du, jag och de flesta andra halvloja medelålders medborgare har tillbringat sommaren i hängmattan, på stranden, ute på sjön eller i baren på kvarterskrogen så har dessa hjältar tappert kämpat i hettan!

Tilda har utan att knorra och med ett leende över till varje kund uthärdat hettan vid Mamma Theresas glödheta pizzaugn.

Agnes har servat turisterna på strandrestaurangen Seven i Borstahusen. Ryggbiffar, schnitzlar och burgare har langats fram i parti och minut till strandglåmiga tyskar, holländare, engelsmän, danskar, norrmän, fransoser, spanjorer och italienare med fler nationaliteter. Långa pass, tuffa dagar, stress. Inte ett ljud av gnäll eller klagan har kommit över hennes läppar.

Så Ellen, långa vaktpass i stekande hetta, veliga japaner och amerikaner med ständigt surrande kameror. Inget kan få livdragon 228 att tappa konsepterna.

Hurra för sommarens hjältar, bra kämpat!

Äntligen bredband!

20090815 Säga vad man vill om Sanhammaren och Österlen med någon vidare internetkommunikation har de inte. Det var nätt att ens mobiltelefonerna fungerade. Ganska skönt i och för sig men det känns trots allt bra att vara tillbaka "on-line". Jag har laddat upp lite bilder i galleriet men det går också bra att beskåda det hela i nedanstående bildspel.

Våga vägra deckare!

20090813 Under julhandeln förra året uppsökte jag ett antal boklådor för att där botanisera bland dess utbud av läsvärda verk. Jag fann då att cirka åtta av tio nya romaner var deckare. Det är väl i och för sig inget fel med det, men ska sanningen fram (och det ska den ju) så är dessa böcker sällan några stora läsupplevelser. Låt vara att deckarförfattare ofta lyckas skrapa ihop en någorlunda spännande och oförutsägbar intrig, men det är ytterligt sällan som de använder det skrivna ordet till annat än att förmedla sin historia. Texterna är ofta platta utan någon egentlig språklig finess*.

Jag bestämde mig då för att starta projekt ”Våga vägra deckare”. Det hela går helt enkelt ut på att läsa klassiska svenska författare som till exempel Falstaff Fakir, Frans G Bengtsson och Fritiof Nilsson Piraten med fler. Vilken succé! Piraten blev snabbt favorit och jag slök på kort tid allt han producerat. Har du inte läst Piraten än är du bara att gratulera. Då har du nämligen många fantastiska läsupplevelser tillsammans med Bombi Bitt (Bombi Bitt och jag mfl), Jacob bokhandlaren och knekten Krakow (bokhandlaren som slutade bada) samt godsägare Esping (Bock i örtagård) framför dig.

Jag blev till och med så inspirerad av Piratens berättarkonst att jag själv försökte mig på en liten novell i hans anda (Mon Cousin tänder fyr). Resultatet kan kanske diskuteras men det är i varje fall ett försök. När vi nu semestrar på Österlen och här om dagen visiterade Kivik kändes det helt rätt att besöka Piratens grav på Ravlunda kyrkogård.

Tack Piraten för stor läsupplevelse och många goda skratt!


Gravstenens enda inskription lyder:
”Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 januari 1972.”

*Ett lysande undantag utgörs av Hasse Alfredssons Lagens långa näsa, där man får man uppleva den pensionerade komisarie Vinkelryds fantastiska irrfärder i den undre världen.

 

Österlen i bild!

20090813 Österlen är så underskönt vackert att man bara måste låta kameran gå i princip oavbrutet! Vad göra med allt material? Ett litet bildspel kanske? Olle Adolphson får hålla med lite musik till!

Ales stenar Kåseberga

Nedan följer en liten kort rapport från Ales stenar. Ett märkligt fornminne. Vi har pluggat på lite i efterhand och klart är att ni kan bortse från alla eventuella "fakta" som levereras i nedanstående film :-). (Möjligtvis med undantag från att det faktiskt saknas en sten).

Rapport från Österlen!

Att leka Folkbåtsleken!

20090808 Att leka Folkbåtsleken är en skön konst. Tyvärr är det inte så många som vill vara med och leka. Dessutom är det sällan som det gives tillfälle även för en annan. I år har den gamla damen en så länge bara fått lämna pollarna vid fyra tillfällen, senast tillsammans med svåger Jonas. En underbar segling runt Ven blev det och allt gick som det skulle. I varje fall efter att jag lyckades avstyra Jonas angöringsmanöver. Han tyckte nämligen att det var en god ide att kryssa in i Borstahusens hamn samtidigt som nästan 300 Laserjollar som för närvarande gör upp om EM-titeln angjorde den samma. Vi tog därför de säkra före det osäkra gick för motor de sista hundra metrarna, men när vi lämnade bryggan gjordes det med segel, jajamensan! 

En så´n underbar kväll!

20090805 Efter en dags hårt arbete kändes det skönt att cykla ut till Borstahusen för att spana in kvällsaktiviteterna på Nordicweek. Härligt väder = mycket folk. Skönt att sitta på hamnkrogen,och bara njuta en öl (eller två om vi ska vara petnoga). Levande musik och mycket folk från alla världens hörn bjöd härlig kontinental stämning. Sedan cykeltur hem med solnedgången över Ven i väster. Mycket folk på Linjen, spontanfester här och där. När vi cyklade förbi Strand passade vi på att njuta toner från deras trubadur som underhöll på terassen. Tog sedan vägen om nyhamnsbrygga och vad bjöds där om inte lite andling spis. Nya monsterbygget Elida V:s besättning levererade andlinga sånger till kvällsflanörernas förnöjelse. En så´n stad vi har!

Semestern lider mot sitt slut!

20070801 Idag har vi badat och seglat i och på sundet! Eftersom härligheten börjar lida mot sitt slut tänkte jag att nedanstående klipp skulle passa bra. Det är ett klipp från den tiden då komiker kunde vara roliga utan att antingen:

  1. befinna sig kroniskt under bältet
  2. göra narr av någon stackare som inte kan ge igen
  3. Allmänt bara tramsa utan finess.

Titta, lyssna, njut och längta till måndag :-)

 

 

 

Augusti 2009

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

Bilden:

Eva och Totte på strandpromenaden "Linjen". På väg till Borstahusen för ett kvällsdopp.

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

 

20090920 Veckans melodikryss och en ny film på samma sida

20090911 Veckans melodikryss

20090904 Veckans melodikryss

20090829 Veckans melodikryss

20090822 Veckans melodikryss

20090822 Nytt menyflik som handlar om folkbåten

20090815 juli flyttat till arkivet

20090815 Veckans melodikryss

20090815 Nya bilder i galleriet

20090807 Veckans melodikryss

20090801 Veckans melodikryss

20090801 Nytt objekt i La-guide

20090727 Nytt objekt i La-guide

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.