Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

På bokmässa

Vi har varit på bokmässa och bland annat besökt SR:s monter och direktsändningen av Melodikrysset förstås!

Även Pluto på linjen!

20090925 Totte och jag tog i afton en stärkande cykeltur längs linjen ut till Borstahusen och båten (vi är utkörda hemifrån eftersom Eva och hennes kollegor sitter där och smörjer kråset med kräfs och andra läckerheter). Vi kunde då konstatera att staden uttökat den konstnärliga utsmyckningen med ytterligare ett verk. Tyco Braheminnena på Ven har kompletterat planetstigen med planeten Pluto. Eftersom allt är skalenligt hamnar den i Borstahusen! Nu sitter vi i ruffen och försöker skriva i skenet av ett stearinljus, Det fungerar inget vidare men det är rätt mysigt.

 

Selma på linjen!

20090922 Landskrona har inte profilerat sig som någon kulturstad av mått. Det är lite konstigt med tanke på det enormt rika kulturutbud som finns här och som dessutom är starkt historiskt förankrat. Därför blev jag väldigt glad då Eva, Totte och jag tog vår söndagspromenad längs vår fina strandpromenad, Linjen kallad. Stort ståhej var det vid Nordkap eftersom man höll på att inviga vår nya staty av Selma Lagerlöf. Det är inte så många som vet att Selma bode i Landskrona under många år och att det var här hon startade sin litterära bana med Gösta Berlings saga. Och vem invigningstalade om inte Landskronas egen nutida akademiledamot Jesper Svenbro (stol nr 8)? Ståtligt värre med liten blåsorkester och allt. Hur många svenska småstäder kan skryta med två Nobelpristagare och två akademiledamöter? Inte många gissar jag. Hur som helst, Selmastatyn är jättefin och det är en ren fröjd att få passera henne där hon står i blåsten och blickar ut över sundet.

Fredagkväll på Arlanda

20090918 Vad går upp mot en fredagkväll på Arlanda? Sitter och häckar i avgångshallen och väntar på mitt flyg hem till Skåne. Alla andra gubbar knackar frenetiskt på sina datorer, lägger pannorna i djupa veck, anlägger fundersamma miner och ser allmänt viktiga och upptagna ut. Tänkte att jag inte ska vara sämre, hoppas att ingen ser att jag bara skriver på min hemsida (På lite håll ser det kanske ut som en börssida?). Inte ens en pilsnerdricka kan man få eftersom bilen väntar på Sturup, riktigt dålig planering med andra ord.

 

Kristendomens gåta

20090916 Har ni någon gång haft svårt att förklara kristendomens självklara logik för era barn? Trots många och idoga försök har jag nog inte riktigt lyckats sälja in budskapet hos mina egna telningar. Detta är emellertid inte längre något problem. Jag har nämligen tagit hjälp av Dave Allen och plötsligt framstår allt som glasklart. Titta på nedanstående klipp och bara njut :-)

Sista uppdraget!?

20090915 Ni som sett Riksdagens högtidliga öppnande idag kanske lade märke till Ellens strålande insats? Hon red i konungens kortege från Borggården till Mynttorget. Eftersom hon faktiskt muckade i fredags blir detta förmodligen hennes sista militära uppdrag. Nu Ellen byts galoner och plymer, prinsar, prinsessor och monarker mot vanlig hederlig vardag i goa, glada Skåne. Martin på lagret har redan undrat om du kan komma och hjälpa till med att montera ljudböcker. Välkommen hem gumman :-)

PS
Ellen, du var bäst i hela kortegen!
DS

Agnes tillbaka från Kreta

20090915 Förra veckan var Agnes och hennes Adam på Kreta för att fira välförtjänt semester. För att vi skulle få lite vackra bilder här på klintenberg.net skickade jag naturligtvis med de unga tu en digitalkamera med vars hjälp de till allas vår förnöjelse skulle kunna dokumentera det vackra Kreta. Till min förtrytelse visar det sig dock att nämnda kamera var behäftad med ett mindre tekniskt fel vilket gör att vi tyvärr inte har några bilder att visa. Nåja, de hade i varje fall enligt egen utsago det mycket trevligt och med lite tur hinner Agnes packa om inför helgen då resan går till Polen och Auswitch för studiebesök.

Islandshästleken

20090908 Vad gör man om man har för mycket tid och pengar i kombination med alldeles för lite bekymmer? Jo, man gör som morbror Ola. Man köper en (eller helst flera) islandshästar. Sedan kuskar man land och rike runt på diverse olika tävlingsevenmang för att där mäta sin förmåga att hantera de bångstyriga kreaturen. På bilden syns den något sammanbitne Ola under strikt tävlingsutövning på Strömsholm. Själv är jag dock skeptisk till dylika lekar. Efter flera år i "hästträsket" är jag mer än villig att skriva under på svärfar Görans kloka ord, "näst ostronet är hästen den mest korkade varelsen på jorden". Nåja, stiligt ser det i varje fall ut och grattis Ola till de fina omdömet!  

 

 

 

 

 

Katastroflarm i Landskrona!

20090904 Idag på morgonen förklarades Storgatan i Landskrona som katastofområde. En brusten vattenledning under gatan resulterade i att enorma vattenmängder sprutade upp direkt ur marken i ofattbart stora och rykande kaskader. Rädda och oroliga folkmassor sökte skydd i den närbelägna närburiken (kalles livs). Såväl deras hus och hem som liv och lem exponerades för de framrusande vattenmassorna sanslösa kraft. Experter som klintenberg.net pratat med tror att det uppbubblande brunaktiga vattnet kommer att resultera i en global pandemi och troligtvis också en finanskris av sällan skådat mått. Vilka effekter detta kan få på den globala uppvärmning är i dags läget osäkert men troligen blir det jätte jobbigt allt ihop. äh, jag ger upp jag blir aldrig tabloidreporter. Vi har för närvarande en läcka i gatan, kolla in filmen så får ni se!

 

 

September 2009

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

 

20090920 Veckans melodikryss och en ny film på samma sida

20090911 Veckans melodikryss

20090904 Veckans melodikryss

20090829 Veckans melodikryss

20090822 Veckans melodikryss

20090822 Nytt menyflik som handlar om folkbåten

20090815 juli flyttat till arkivet

20090815 Veckans melodikryss

20090815 Nya bilder i galleriet

20090807 Veckans melodikryss

20090801 Veckans melodikryss

20090801 Nytt objekt i La-guide

20090727 Nytt objekt i La-guide

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.