Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

Nu är det jul igen!

20091223 I vanlig ordning har jag tagit ledigt från jobb ett par dagar innan jul för att stöka riktigt ordentligt. Jag har köpt gryn, skinka, senap, sill, köttfärs, sylta, rökta korvar, leverkorvar, lutfisk, lax, ost, smör, bröd, russiner, godis, öl, vin, sprit, snapps, glögg, nötter, pralimer, mjölk, jouice, ägg, mjöl, bröd, frukt, rödkål, brunkål, pastejer, ädelostar, prinskorvar och ett par feta julcigarrer. Kylet är fyllt med ca 45 kilo mat som vi ska konsumera under det att vi åminner Jesus och hans budskap om ett asketiskt och rättfärdigt leverne. Fasen vet om det var så här han menade det?

Nåväl staden ligger inbäddad i en riktigt trevlig julkyla och vi har till och med fått någre centimeter "mögel" som lyser upp tillvaron. På bilden ses Strand i vinterskrud. Det är sannerligen inte ofta det ser ut på detta vis!

Idag har vi avrundat julstöket med det nu mera traditionsenliga besöket i Helsingör. Kronkursen har verkligen slagit till, för julhandeln i Helsingör är för närvarande en ödslig men ändå fortfarande en ganska mysig företeelse. Naturligtvis paraderade "Pigegardet" på gatorna.

 

 

Vi passade självklart också på att besöka Det spanske vinhus, och sedan blev det middag på Pakkhuset.

Där Agnes med en kännares min provade vinet.

Å det  hela taget en lyckad Helsingörsresa. Dock är det inte utan viss tillfredställelse som vi konstaterar att trycket på julhandeln i LA City är betydligt hårdare än vad det är i Helsingör!

Snö och kyla

20091220 Vintern har definivt kommit och håller nu Skåne och sundet i järngrepp. Inte mycket att göra åt annat än att försöka hålla sig inomhus så mycket som möjligt och pyssla lite med saker som annars inte blir gjorda. Håller på en hel del med mitt storslagna bioprojekt på tredje våning. Jag startade detta projekt förra vintern så det känns bra att kunna avsluta det innan vi firar årsdag bland spånskivor och rå gips. En och annan promenad tar vi dock och ett och annat foto tas för att dokumentera skånevintern.

Sofia-Albertina har fått fasadbelysning. Det tycker vi är mycket trevligt eftersom denna stora och något dystra kyrka tidigare har legat som en stor svart koloss i kyrkparken. Nu är de vakra 1700-tals fasaderna upplysta. Lite valuta för kyrskatten, man tackar!

 

 

 

 

 

 

Även vår vackra teater är nu mera upplyst på kvällarna. Någon har kommit på den ljusa idén att inte bara ha tänt när det är föreställning. Lite valuta för de komunala skattepengen. Man tackar.

 

 

 

 

 

 

 

Denna lilla koltrast brukar förgylla vår tillvaro med sin sång. När Totte och jag var på dagens morgon-promenad satt den i busken utanför Kalles. Alldeles tyst och verkade lite kylslagen.

 

 

 

 

 

 

 

En djupfryst och nedisad Dumle lämnar kajen för ännu en resa till Ven. Kallt, kallt, kallt!

 

 

 

 

 

 

 

 

Stjerneborg är tillbaka efter flera månader på varv. Nu är hon uppfräshad och redo att ta vårens och sommarens turister från vårt nya fina färjeläger på Skeppsbron till Ven och Bäckviken.

 

 

 

 

 

Farbror Poul, ånga och ljus i mörkret!

20091211 Mörkt är det i Skåne och Landskrona för närvarande. Då känns det skönt att det finns lite ljusglimtar i midvinternattens kompakta mörker. Var idag och handlade en fantastisk laxfile hos Mickes fisk utanför Citygross och vem hade då slagit upp portarna (eller luckan) om inte allas vår Paul Lorentzen. Farbror Pauls Goda Mat! Välsmakande flaeskestegsburgare med rödkol hivades genom luckan i parti och minut till hugade och huttrande Landskronabor.

 

scenariot ackompanjerades av munter ångvissla från gamla station som dagen till ära låg inbäddad i ångmoln från det gamla loket som för närvarande trafikerar sträckan gamla station - infarten. I fonden syns Hårlemanns 1700-talskyrka Sofia Albertina som i dagarna har blivit ilumminerad. Vackert, stämningsfullt och nästan lite overkligt!

Äntligen en ny brygga!

20091206 Kajen i nyhamn har länge sett bedrövlig ut. Till och med delvis raserad. Äntligen är arbetet med uppfräschningen igång och redan till våren kommer vi att ha ett stort härligt trädäck har. Nu får vi bara hålla tummarna för att komunen håller ångan uppe i detta projekt. Det hade ju varit attans stiligt med lite liv i hamnen. Tänkte lägga folkan där men ryktet säger att en plats blir fyra gånger dyrare än min båt! Nåväl vi trivs rätt fint i Borstahusen, så det så :-)

 

 

 

 

 

OBS, gamla artiklar är flyttade till arkivet

 

December 2009

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

Bilden:

En isande kall vinterdag i hamnen. Bilden är tagen från det nya färjeläget på Skeppsbron. Närmast ligger båtar för lossning och lastning. Längre bort skymtar båtarna på varvet

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

 

20100213 Melodikryss v.6

20100208 Två nya filmer i galleriet

20100206 Melodikryss v.5

20100131 Melodikryss v.4

 

Krönika 2009!

Gott nytt år önskar vi er alla och lägger 2009 års krönika här på klintenberg.net. Årets krönika handlar naturligtvis en hel del om 2009 års stora begivenheter nämligen högvakt och Melodikryss. Klicka här för att komma till krönikan.

 

Ellens blogg

Ellen har knåpat ihop en riktigt trevlig blogg. Helt klart värd ett besök. Klicka på bilden nedan.

 

"Snabbfilm"

Man är utrustad men den senaste tänkbara tekniken. Det innebär att jag men några få knapptryckningar kan ladda upp filmer direkt från min mobiltelefon. Klicka på bilden nedan för att  kolla om det finns något nytt att titta på!

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a