Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

Reclaim the house…

20100131 Två helger I rad har Eva, Totte och jag levt I exil till förmån för ungdomarna och diverse fester. Förra helgen var det Agnes som hade sina kompisar på middag och denna helg har Ellen sina lumparkompisar här. Trevliga ungdomar alltihop det måste erkännas. I fredags fick Eva och jag var med på ett hörn. Vi åt och drack gott, sällan har jag skrattat så mycket en kväll! Lördag förmiddag åkte Eva, Totte och jag till Lund. Övernattade på ett ”fashionabelt”  Scandichotell på något industriområde utanför Lund. Inte så  pittoreskt kanske men rummet var stort som en mindre lägenhet och vi hämtade mat från V.E.S.P.A . så det gick ingen större nöd på oss. Idag (söndag) stack vi iväg till Revingehed och Springerspanielpromenad. Totte och hans nya kompisar Gucci, Flinga och Millton for runt i snön och hade det riktigt härligt. Efter promenad och fika i det fria trotsade vi Skånes vintervägar (E6 avstängd som ”vanligt”) och kanade till sist in på Storgatan i Landskrona. Skönt att vara hemma igen. Nu ska det slappas!

Lilla Storan tar form!

20100124 Vårt "nördprojekt" nummer ett som nu pågått i över ett år börjar se riktigt bra ut. Visst är det lite tveksamt att inreda hela våning tre till biograf men men, fint blir det och vad kan vara bättre än att sjunka ner i sin egna biofotölj och titta på en riktigt bra film? Bilder på salongen blir det inga ännu men det ska komma så småning om, det utlovas. Nu återstår lite list, mörkläggningsgardiner (inget problem så här års) och en del småfinesser som glashållare och popcornmaskin. Eva har förresten utökat spelgalleriet med ett "sing-along-spel". Jag träffade nog inte en ton igår kväll när vi spelade detta med Tilda och Issa men jag skrattade desto mer. Fantastiskt roligt spel, en riktig stämningshöjare! 

 

Filmpremiär!

20100117 Äntligen är filmen från förra årets Italienresa klar och den presenteras därmed på klintenberg.net. Ska vi vara ärliga så är det inget filmiskt mästerverk och så här i efterhand kan det kontstateras att det var svårt att hitta klipp utan att en viss person fanns med i bild. Nåväl det är inget att göra åt nu, så här blev det. Titta och lid...:-)

Som ett vykort...

20100107 Det är inte ofta Skåne visar upp en så här vintrig vy. På Trettondagen var vi ute och promenerade på stranden vid Järavallen. Vackert väder, rejält kallt och snö som faktiskt täcker backen (nästan i varje fall)! Rätt fint om man frågar mig och frågar man Totte så älskar han snö. Han far runt som ett torrt skinn och gör stoppsladdar till höger och vänster. Efter ett tag ser han ut, om inte som en snögubbe så i varje fall en snöhund.

Allt klär en gentleman!

20100103Under mellandagarna tvangs jag vid ett tillfälle följa med damerna ut och "flytta galgar" i traktens affärer. Efter ett tag blir det onekligen rätt trist att sitta i diverse damaffärer för att då och då utstötta gillande hummanden då olika kreationer förvisas. Jag beslöt därför att lämna damerna åt sitt öde och begav mig så ut på egna strövtåg i mellandagsstressen. Mitt första strandhugg blev i en äkta gammeldags herrekipering. Vad går upp mot en dylik inrättning? Sober inredning, tjänstvillig och artig personal och prima persedlar till icke allt för oöverkomligt pris. Efter lite botaniserade i utbudet fann jag så en som jag tyckte stilig huvudbonad i utmärkt kvalitet. Eftersom den inte var helt billig vågade jag inte chansa, utan skickade ett MMS till min gode vän och till lika stiloraklet Ola Värnild, med en förfrågan om hattens lämplighet som huvudbonad på undertecknad. Mycket snart fick jag följande SMS till svar:

"Allt klär en gentleman! Det är något med rondören, den ungdomliga fräschören och den allmänna utstrålningen som är ouppnålig för mig. Jag får hålla mig till toppluva."

Behöver jag nämna att hatten nu mera är i min ägo?

Borås, Boorås...!

20100102 Vem trodde någonsin att man skulle semestra i Borås, denna gudsförgätna stad? Ingen, absolut ingen. Nu har det i varjefall hänt. Sitter förnärvarande på ett "hundrum" på Hotel Plaza i centrala Borås och blickar ut över en kylslagen stad i vinterskrud. Totte vaktar dörren och Eva är nere och njuter av hotellfrukosten. Hundrum är förresten en lustig företeelse. Det finns en liten "minibar" med hundskål och godis, men när husse kände sig lite sugen och förtvivlat letade efter husses minibar kunde det snart konstateras att en sådan stod icke att finna! Ja, jag säger då det. Problemet löstes dock med hjälp av receptionen om nu någon var orolig.

Igår kväll var vi ute och prommenerade. Det var gnistrande kallt, ett stilla snöfall och överallt massor av julbelysningar. Rätt tjusigt faktiskt. Man kanske ska ompröva beslutet att utse Borås till Sveriges fulaste, tråkigaste och regnigaste stad!? En annan sak har de också fattat här i knallarnas stad. De har öppet butikerna! I Landskrona pratas om butiksdöd i centrum och så vidare och visst är konkurrensen från de närbelägna och enorma köpcentren stor, men faktum kvarstår ändå. Det går inte att sälja i en stängd butik. Vi flanerade på stan igår sen eftermiddag. Alla butiker var öppna, och en ganska hyffsad kommerse.

Idag ska vi till Fritsla för att hälsa på mor och far. Det var ett tag sedan sist, ska bli trevligt. Jag återkommer med rapport.

Gott nytt år!

20100101 Gott nytt år önskar vi er alla och lägger 2009 års krönika här på klintenberg.net. Årets krönika handlar naturligtvis en hel del om 2009 års stora begivenheter nämligen högvakt och Melodikryss. Klicka här för att komma till krönikan.

 

Observera att gamla artiklar nu är flyttade till arkivet!

 

 

 

 

 

 

Januari 2010

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

Bilden:

En isande kall vinterdag i hamnen. Bilden är tagen från det nya färjeläget på Skeppsbron. Närmast ligger båtar för lossning och lastning. Längre bort skymtar båtarna på varvet

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

 

20100213 Melodikryss v.6

20100208 Två nya filmer i galleriet

20100206 Melodikryss v.5

20100131 Melodikryss v.4

 

Krönika 2009!

Gott nytt år önskar vi er alla och lägger 2009 års krönika här på klintenberg.net. Årets krönika handlar naturligtvis en hel del om 2009 års stora begivenheter nämligen högvakt och Melodikryss. Klicka här för att komma till krönikan.

 

Ellens blogg

Ellen har knåpat ihop en riktigt trevlig blogg. Helt klart värd ett besök. Klicka på bilden nedan.

 

"Snabbfilm"

Man är utrustad men den senaste tänkbara tekniken. Det innebär att jag men några få knapptryckningar kan ladda upp filmer direkt från min mobiltelefon. Klicka på bilden nedan för att  kolla om det finns något nytt att titta på!

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a