Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

Anna-Lisa är i katthimmeln!

20100225 Vår gamla gråa katt Anna-Lisa är inte med oss längre. Hon var gammal och hade problem med såväl tänderna som kroniska infektioner i svalg och strupe. Hon har alltid varit en pratsam katt som hållit oss sällskap med sina långa jam-monologer. På senare tid har dock det muntra jamandet mer och mer övergått i utdraget klagande. Vi förstod att allt inte stod rätt till och på Agnes initiativ fick hon komma till veterinären som bekräftade att katten hade hälsoproblem. Därefter följde våndor och beslutsångest. Skulle vi sätta in behandlingar för att förlänga hennes liv eller ej? Till slut kom vi fram till beslutet som är så svårt att fatta, men i ett ansvarsfullt djurägande ingår att göra slut på onödigt lidande, vilket vi beslöt oss för att göra. Det är lite löjligt, jag har egentligen aldrig brytt mig särskilt mycket om kreaturet, men 14 år är en lång tid och visst saknas hennes jamanden i köket.

 

Skånska vinterhjältar

20100223 Här är grabbarna som inte deppar ihop för lite kyla! Varje morgon går Totte och jag längs Skeppsbrokajen på vår morgonpromenad, och varje morgon fylkas en skara väl påpälsade sportfiskare vid turfiskebåten Emma. I den arla morgonstunden gör de sig redo för fisketur i bitande kyla ute på det vintrigt stålgrå sundet. Det är inte utan att man beundrar denna envishet.

 

Lägg märke till att Totte synes vara ytterligt intresserad.

 

 

 

 

 

 

Mylene sommaren 2009

 

20100221 Sex grader kallt, kraftig blåst och snö. Det är inte utan att denna vinter är i bistraste laget för min smak. Jag gör trots allt tappra försök att gaska upp mig en aning genom att intala mig själv att man kan njuta av vinter också. För visst har det sin tjusning att pulsa i snö och halka på snorhala gator, eller...? Jag tog mig i varje fall för att genomföra uppdateringen av folkbåtssidan idag. Jag har uppdaterat Mylenes historia med ny information och så tittade jag på lite bilder från i sommras och blev inspirerad att göra en liten film. Så håll till godo.

 

Sicken vinter!!!

20100218 En sådan vinter vi har! Som den store viking jag är vägrar jag inse att cykel inte är något lämpligt fortskaffningsmedel när snön ligger decimeterdjup. Som tur är finns det gott om galna skåningar som gladeligen cyklar till jobbet iförda en tunn jacka, keps och lågskor.

 

Vi har gått på en promenad och tagit en del foton. Temat för dagen var "översnöad sommar". Nedan ser du ett urval ur fotomaterialet.

 

 

 

 

                                          Översnöade båtar i kassakroken.

Folk som promenerar ute på sundet.

 

Strandgräs, is och i bakgrundn Ven.

 

Badsugen?

 

20100213 en historisk dag!

20100213 Lördagen den trettonde var en stor dag. Den kommer för evigt att vara ristad i historiens runa som den dag de förnuftigas skaror kunde räknas i tusental! Vad var det då som hände? Jo, besöksstatistiken på klintenberg.net sprängde 1000-gränsen. Igår hade vi 1046 unika besökare på en dag. Nu ska i ärlighetens namn sägas att det kanske egentligen mest är Eldemans och Melodikryssets förtjänst men vi är inte blyga för lite renomésnyltning och tycker att vi är jätteduktiga. Hur som helst så är det ju till syverne och sist din förtjänst att denna sida hålls levande. Det blir liksom lite ointressant i längden att skriva om ingen läser. Jag vill passa på att tacka för det och jag vill också passa på att tacka för alla trevliga hälsningar som vi får från när och fjärran. Inte sällan från läsare och kryssare som vi inte känner på annat sätt än genom detta forum.

 

Läser buset HD?

 

20100212 Idag tillkännagav regeringsrätten att Landskronas gator inte får kameraövervakas då detta skulle vara ett allt för gravt intrång i den enskildes integritet. Kommunen har sedan länge monterat upp kameror på känsliga ställen runt om i staden. Utanför bingohallen sitter en kamera men den är helt i enlighet med regeringsrättens dom avstängd. Jag är övertygad om att alla inblandade i dagens väpnade rån känner stor tillfredställelse med att deras integritet är skyddad, eller...? 

 

En liten söndagsfilm

20100207 En liten film från dagens söndagspromenad och besök i stallet. Helt ointressant film egentligen men det är i första hand ett litet teknikst experiment. Det är filmat med en helt digital kamera och klippt med movimaker till Windows 7. Verkar ju faktiskt funka riktigt hyfsat! Eller, ja, döm själv.

 

 

OBS, gamla artiklar är flyttade till arkivet

 

Februari 2010

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

Bilden:

En isande kall vinterdag i hamnen. Bilden är tagen från det nya färjeläget på Skeppsbron. Närmast ligger båtar för lossning och lastning. Längre bort skymtar båtarna på varvet

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

 

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

 

20100410 Melodikryss v.14

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a