Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

 

A perfect day!

20100328 Den perfekta dagen är en tidig vårdag. Den skulle börja med att, man vaknar av att vårsolen strilar in genom rullgardinen. Ljuset skulle blandas med bruset från gatan. Efter att ha dragit sig en stund skulle man kliva upp, göra toalett, läsa morgontidningen och sedan gå hamnpromenaden med Totte. Väl nere i hamnen skulle det vara något intressant att titta på. Till exempel en större båt som anlöper hamnen.

Sedan en kort cykeltur till jobb via trädgårdskonditoriet där man får nygräddade bullar (bullar är skånska och betyder ”typ frallor”) med till kollegorna på kontoret. Sedan en kopp kaffe innan man sjunker ned bakom skrivbordet och gör bokslut över ett lyckat projekt som man tillsammans med duktiga kollegor och under svår tidspress presterat de senaste månaderna.

På lunchen skulle man plocka ut bågen och dra en sväng i vårsolen, kanske stanna på Haralds och få en korv med mos att inmundiga. När arbetsdagen sedan tog slut skulle man cykla ned till Speakers och få en öl och snacka lite med ortsbefolkningen. Efter det skulle man cykla den korta biten hem och halvägs möta sin söta hustru och sin oborstade jycke. Tillsammans skulle vi sedan flanera i konstparken och längs Nyhamnsbrygga. Naturligtvis skulle vi slå oss ned en kort stund på bänkarna längs kajen och se när någon lastbåt lämnade hamnen och styrde ut på sundet mot den skira våriga solnedgången över Ven. Väl hemma skulle huset vara städat och middagen klar. Fick jag önska skulle det nog vara en härlig stek med ett gott vin till! Blev man sedan uppvaktad med lite presenter så skulle det naturligtvis inte vara fel! Jag skulle sedan kunna tänka mig att avrunda dagen med en kopp ”finkaffe” och några centiliter Mackmyra. Sedan skulle jag nog somna gott i fast förvissning om att de bästa människorna i världen finns i min närhet.

Denna dag, den 26/3 2010, en dag i livet.  Tack ska ni ha allihop som gjorde min födelsedag till en dag att minnas!

Våren är här!

20100325 Idag en stor dag! Den första riktiga vårdagen i Skåne. Det började redan i morse då jag och Totte under vår morgonpromenad kunde njuta av vita segel mot det klarblå sundet. Det var ett tag sedan man såg den underbara synen sist. Sedan en handsklös cykeltur till jobb med väldoftande nygräddade bröd i korgen. Det har jag i och för sig varje morgon men de senaste månaderna har man inte kunnat njuta av det eftersom det varit smällkallt och näsan har varit full av snor. På väg hem, två flaskor vin från dagens vinlotteri klingar ädelt i korgen (dock ej någon pimpinella). Det har varit vår i några timmar och redan är uteserveringarna på såväl Speaker´s som 261 och Tycho välbesatta. Nu är det härligt att bo i södern! Har i afton lagat god middag för att fira min sista dag i det 44:e året i jordelivet. Det har varit prima skinka, skål ta mej faan!

 

75-årsdag i Fritsla

20100320 Högtiderna duggar tätt så här års och denna gång var det mor i Fritsla som fyllde 75 år. Ett riktigt 75-årskalas bjuds med såväl smörgåstårta som "vanlig" tårta. Roligt var det att se alla såväl gammla som nya släktingar igen. Även om det fanns många i den församlade menigheten som nu har uppnått aktningsvärd ålder och stor visdom så var det utan vidare den färskaste Klintenbergaren Aron som stal det mesta av föreställningen. En störtskön lirare! Blott ett och ett halvt år gammal spatserade han runt i lägenheten, uppklädd i en välsittande kostym, perfekt matchad med såväl slips som bröstnäsduk och trakterade gästerna! Avslutningsvis utbringar vi ett Skånskt trefaldigt leve för mor. Hon leve hurra, hurra, hurra!

 

En annan glädjande nyhet är att släkten på Evas sida utökades samma dag. Hanna och Mårten har fått en son till då Astons bror Stellan föddes. Passar utmärkt, ordningsmaktens tillväxt är tryggad! 

 

Bröllopsdag!

20100319 Inte mindre än 22 år har Eva och jag varit gifta! Det är egentligen ganska fantastiskt med förhållanden. Förstå vilket genuint tålamod Eva besitter som uthärdat detta! Det har nog inte alltid varit så lätt men det är ju lite det som är tjusningen med ett förhållande. Det behöver inte alltid vara lätt. Tillsammans har vi i varje fall upplevt massor, både roligt och sorgligt, arbete, vardag och fest. Tillsammans har vi haft såväl medgång som motgång. Tänk vilken tur jag hade som fick fatt i Eva! Tack Eva för många fantastiska år.

 

 

 

(Sedan vill jag också rikta ett stort tack till Magnus Uggla som hjälpte mig lite på traven den där kvällen i Överlida för snart 30 år sedan)

 

 

 

 

 

Vad är väl en bal på slottet...

20100318...den kan ju vara långtråkig och trist och långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Det är månader kvar till Agnes studentbal och redan har jag blivit ganska trött på allt prat om klänningar, fester och baler. Men damerna är inte ett dugg trötta, de tjatar oförtrutet vidare om allehanda detaljer på den stora kvällens utstyrsel. Ja, jag säger då det. Tur i varje fall att jag har hittat en ny och fantastiskt använbar App till min Iphone. Med den gör man enkelt sin egen serie. Jag passade på att göra följande betraktelse över kvällens stora samtalsämne.

 

 

Tilda the Runner!

20100314 Tilda har fått jobb på TGI Friday´s vid lilla torg i Malmö. Där kommer hon i sommar att rusa mellan borden och servera rack´s, buffalowings och Margerithas till gästerna. Har du vägarna förbi så missa inte att bli serverad av Tilda! En äkta Runner ska ha hängslena fulla av pinns och jag har redan beslutat att bidraga med ett STR, ett I love L.A City och så mitt favvomärke från 80-talet med linje 1:s budskap "Kärnkraft ja tack!". Har du några pinns över? Jag är rätt säker på att Tilda tacksamt tar emot dem, bara inte budskapet är allt för töntigt!

 

 

 

 

 

 

Ett historiskt beslut är taget!

20100313 I veckan har kommunfullmäktige tagit beslut att genomföra det med Landskronamått mätt enorma projektet "Landskronas vägval, antingen eller...". Det hela består i fem stora byggprojekt. Landskrona är ju i den fullständigt unika situation att man har ganska gott om oexploaterad strandnära tomtmark och dessutom är beläget mitt i Nordens mest tätbefolkade område. Detta ska dock snart vara historia då dessa områden ska bebyggas med inte mindre än 1500 exklusiva bostader. Även vår stadsdel får del i projektet då ett av områdena som ska bebyggas är "vår" Skeppsbrokaj. På bilden syns de fyra kvarteren med totalt 150 bostäder (vi bor precis utanför bildens högra kant).

 

Knappt hade beslutet tagits innan det uppstod ett omfattande politiskt käbbel. Nu undrar du förstås vilka viktiga ekonomiska, tekniska eller sociala frågor i megaprojektets kölvatten som debatteras? Jo, det är helt enkelt det faktum att kommunens "starke man" kommunalrådet Torkild Stranberg har undertecknat informationen som delats ut till hushållen. Ett politskt övertramp, ett ettikettsbrott av sällan skådat mått skanderar opositionen! Det är inte utan att man måste le en smula. Nu har jag dock ett tips till Landskronas befolkning. Låtom oss hava överseende med detta flagranta etikettsbrott för att istället spotta i nävarna och sätta spaden i jorden!

 

 

Kvinnodagen

20100308 Idag har vi firat internationella kvinnodagen. Det fungerar så att vi vid eftermiddagsfikat på jobb får något smarrigt fika av vår främste kvinnosakskämpe Gunnel. Det är en god och mycket trevlig tradition och kvinnorna förtjänar i sanning att hyllas. I årtusenden har de stått ut med oss män vars intellektuella status i gynnsamma fall kan nå upp till samma nivå som en gråstens eller fjällämmels dito. Under sekler har kvinnorna, dessa dubbelarbetande samhällsbärare knogat på utan vare sig jämmer eller tandagnisslan. Jag höjer därför i afton en kupa konjak till alla kvinnors ära och utbringar samtidigt ett trefaldigt leve för skapelsens krona! Hurra, hurra, hurra! Ett extra stort leve vill jag utbringa till mina egna damer Eva, Ellen, Agnes och Tilda. Tack för att ni finns och hittar på så mycket tok. Njut av er kvinnodag för imorgon firar vi alla små, grå och luggslitna gubbars dag igen :-)

PS

Läs gärna Ellens inlägg om kvinnodagen på hennes blogg.

DS

 

Vårpromenad

20100303 Idag, en underbar vårdag. Visserligen fortfarande ganska kallt men styrkt av solen och ljuset jagade Eva ut oss på en fantastisk vårmorgon-promenad. Vi har en del vedertagna promenadslingor och idag plev det Nyhamnsrundan kombinerad med konstrundan baklänges. Från Nyhamnsbrygga kunde vi bevittna muddringsarbetena i hamnen. Det är roligt att spana nere i hamnen. Det händer alltid något trots att det är en liten hamn. Idag var vi uppe så tidigt att vi fick se fiskebåten Emma lägga ut för att ta många förväntansfulla sportfiskare ut på det soliga och nästan vindstilla sundet.

 

 

Sedan fortsatte promenaden längs stranden och vidare genom Kaptensgårdens skulpturpark in mot stan och torget. Ett säkert vårtecken idag var att Syrengårdens blommor var tillbaka på torget efter vinteruppehållet. Eva passade på att köpa lite tulpaner och annat. Sedan hittade jag henne hos Den Danske Bager och det brukar betyda wienerbröd med chokolade till frukost. Men där blev jag besviken. Hälsosamma bullar med valnöt blev det! Ja, ja det låter ju rätt gott det också. Och nu på med kaffet så syns vi på Melodikryss-sidan om en liten stund!

 

 

 

Utehelg

20100301 Ännu en helg till ända. Denna gång har det gått i utelivets tecken (inte helt ovanligt i och för sig). Eva och jag började med att gå till Basilika i fredags kväll. Där var det knöfullt med folk och rulljans utöve rdet vanliga. Inte så konstigt när man i trevlig miljö kan få fantastiskt fräcsch Thai-mat och en pilsnerdricka för typ 150 bagis. Ett riktigt kanonställe faktiskt, ingen stjärnkrog men trevlig miljö, bra betjäning och kanon krubb för en högst rimlig peng.

 

Lördagkvällen var det familjemiddag hemma. alla på plats faktiskt, riktigt trevligt var det. Därefter gemensam gåsmarsch till Inferno där marängsviss och mojito inmundigades. Själv hoppade jag svissen till förmån för en Margeritha. Säga vad man vill men de är duktiga på drinkar. Nu längtar man bara tills de öppnar bakgården!

 

 

OBS, gamla artiklar är flyttade till arkivet

 

 

Mars 2010

 

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

 

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

 

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

 

20100410 Melodikryss v.14

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a