Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

Vecka 25, en galen vecka!

20100626 Denna vecka ha varit intensiv och jag har därmed inte hunnit att rapportera så mycket. Därför kommer här veckan i sammandrag.

 

Vi börjar med söndagen. Den ägnades åt mastning. Tilda och jag hjälptes åt men vi såg nog lite tafatta ut för ganska snart tillskyndade hamngubbar från alla håll och plötsligt hade vi god hjälp med att få på masten, lugnt och fint. Tyvärr finns ingen bild från det men i veckan hade HD en bild på de nya husen som ska byggas i hamnen och på den ser man en liten vit segelbåt. Det är exakt Mylene!

Efter söndag kommer måndag och då firades Tildas 17-års dag. Vi började med frukostbakelse på sängen. På kvällen firades det med Champagne och hurra-rop i Mylenes sittbrun. Sedan tågade hela sällskapet iväg till Hamnkrogen där middag inmundigades. Hela familjen var med! Det är inte ofta nu för tiden, riktigt roligt var det!. Grattis Tilda förresten!

 

Tisdag var det öl på Seglar´n och sedan grillning med Jörgen som är ny på jobbet och i Landskrona.

 

Onsdagkvällen ägnades åt afterwork på speakers tillsammans med trevliga arbetskamrater. Skönt att kunna sitta ute i solen och dricka sin AW-pilsner. På onsdagen invaderades också vårt hus av tyska takockupanter! Vår granne Dan-Olof Flood har drivit ett litet projekt som syftar till att vi ska renovera våra fula tak och nu drog det igång. De behandlar taket med någon tysk mirakelkur och det blir fint som snus. Nedan syns taket före och efter.

 

 

Midsommar firades i stillhet. Riktigt skönt att ta det lite lungt. Idag var Totte och jag på morgonprommenad vid Borstahusens Camping. Vi fick sällskap av sommarens mest trägna arbetare. Agnes hade för en liten stund slitit sig från sitt restaurangkök på Seven.

 

 

 

 

 

 

Grattis till brudparet

20100619 klintenberg.net kan ju inte vara sämre än alla andra och passar därför på att gratulera brudparet och önska dem lycka och välgång. Hörde att republikanerna var lite missnöjda med att kostnaderna för kungahuset tynger skattebetalarna. Enligt någon expert på TV igår kostar kungahuset 14 kronor per svensk medborgare och år. Jag vet inte men för min egna del känns det som att jag kan avstå 14 kronor per år för att bevara denna institution. Man får helt enkelt dra in på något annat :-). Så stämmer vi upp ett fyrfaldigt leve för brudparet, de leve, hipp, hipp, hurra, hurra, hurra, hurra. Hade jag haft en kanon skulle jag skjutet en salut också men det får vi tyvär vänta med!

 

Vi bjussar på en bild också, det verkar ju vara lite snålt med dessa för närvarande.

 

Studenten, studenten, studenten

20100613 Så var hon då vederbörligen firad, årets student Agnes. Ett hejdundrades kallas med huset fullt av släktingar och vänner. Det har i sanning varit en intensiv helg med mycket roliga upptåg. Agnes briljerade som vanligt och utses härmed till årets student alla kategorier inklusive tjoa och tjimma på lastbilsflak. 12 år av skolgång är nu över och Agnes ska ut i det riktiga livet utanför skolan. Lycka till Agnes med allt du tar dig för.

 

För den som vill se lite bilder från firandet så finns det en del i galleriet. Klicka här för att komma direkt till bilderna.

 

Sjung om studentens lyckliga dar...

20100604 Man har varit på studentskiva i Götet, jajjamensan. Trevligt värre var det. Mon Cousin med fru bjöd på härligt trädgårdskalas i försommarsolens glans för att fira Malte (den tuffe och salte), som denna dag kastade studentmössan mot skyn. Vi övernattade i firmans lilla lya vid linnéplatsen och kunde naturligtvis inte låta bli att flanera i Götet denna ljumma sommarnatt. Naturligtvis gjorde en sommardrink sällskap med en Bier på en av de mysiga och stimmiga uteserveringarna. Göteborg är en skön plats och om dansken någon gång tar tillbaka Skåne ska jag flytta dit igen!

 

Ett trefaldigt leve för studenten, han leve, hurra, hurra, hurra!

 

Sommar, sommar, sommar...

20100602 Än så länge har det varit lite si och så med våren och sommaren här i Skåne, men nu börjar det nog att rätta sig till en aning. Ikväll är det en riktigt fin sommarkväll och jag sitter faktiskt ute på vår lilla bakgård och skriver, härligt. Totte och jag har varit ute på en cykeltur och då tog vi denna fin bild från skulpturparken.

 

I Landskrona traskar livet på i princip som vanligt och för min egen del har dagarna varit så fyllda med arbete, riksmöte och diverse åtaganden att jag inte har hunnit skriva på hemsidan på ett tag. Vilket jag nu rättar till.

 

Jag har dock hittat en del roliga "appar" till min iPhone och en personlig favorit är Facegoo. Där kan man ta en bild av nära och kära för att därefter på ett enkelt sätt rätta till smärre skönhetsfel i vederbörandes anleten. Jag kan garantera att stor munterhet uppstår när de får se hur de kunde sett ut. Kanske något för Citadellklinken att använda för simulering av kundernas framtida utseenden? Nu vågar jag inte lägga ut några bilder på mina modifierade vänner här. Det vore troligtvis ett säkert sätt att drastiskt minska min popularitet, men jag ska ändå bjuda på en bild av undertecknad då jag idag satt nere i Lustbåtshamnen och njöt av sommarsolen.

 

Så skulle det kunna se ut om man bara la manken till! Nåväl, nu är det inte riktigt så illa (ännu). Dock har jag under ett besök i Kalmar inhandlat sommarens keps. Jag är själv mycket nöjd med den samma, en äkta Wigéns och till överkomligt pris dessutom.

 

 

 

 

 

Mina kollegor tycker att jag påminner om N.P Möller. Vem tusan minns N.P Möller?

 

 

 

 

 

 

 

OBS, gamla artiklar är flyttade till arkivet

 

Juni 2010

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

 

20100711 Melodikryss v. 27

20100703 Melodikryss v. 26

20100626 Melodikryss v. 25

20100619 Melodikrysset v. 23

20100605 Ny låt på Spotify

20100605 Melodikrysset v. 22

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

 

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a