Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

Discipulus est prioris

posterior dies.

 

 

Art is what you can get away whith!

20100829 Vem sade dessa kloka ord? Jo, det gjorde Andy Warhol. I går var vi tillsammans med Göran och Greta på Louisiana och tittade på Warhol after Munch. En fantastisk utställning. När man går på Louisina så inser man att Warhol-citatet stämmer väldigt väl. Mina egna favoriter i de nuvarande utställningarna är ett cykelhjul med en träbit i, eller ännu hellre en nedmonterad IKEA-säng inslagen i byggplast!

 

Även Agnes och Adam har varit kulturella denna vecka då de gjort en snabbvisit i London och "sett allt". Vi har inte fått så mycket rapporter där ifrån ännu men det ryktas att Agnes och Adam kommer att dyka upp till dagens frukost och då får vi säkert veta mer om London. Nu är för övrigt inte länge kvar innan Agnes drar till Nice, där det ska pluggas franska i några månader.

 

 

Stockholmshelg

20100824 Även om vi ogärna lämnar Skåne så händer det ändå då och då att vi tar oss en tur. Den gångna helgen var vi således ute på vift och besökte Stockholm. Vi var där för att fira Gretas 60-årsdag. Det blev en mycket lyckad helg. Vi kom upp redan på Fredagskvällen och genast bjud Jonas på en underbar kvällstur med Zita inne i stan. Det är en fantastisk känsla att tuffa runt med den gamla fina båten mitt inne i stan!

 

Lördagen ägnades åt besök på allehanda coffeshops där Ellen hämtade inspiration i sitt nya intresse och yrke, nämligen kaffe. Jag har alltid tyckt att det är lite löjligt med kaffesnobberi men visst tvingas även jag erkänna att det är fantastisk skillnad på kaffe och kaffe. Automatkaffet på jobbet har förlorat en aning i jämförelse med det övermänskligt goda elixir som skickliga baristor trollar fram ur sin gigantiska kaffemaskiner.

 

Eftermiddag och kväll firade vi Greta. Först med en tur i Skywiev. De små gondolerna som klättrar utanpå Globen. Rätt kul grej och utsikten kan man ju inte klaga på. Därifrån styrde hela sällskapet kosan mot Reijmersholme där det skulle bli trädgårdskalas hos Ulla och Jonas. Tyvärr var inte vädrets makter med oss riktigt där så vi fick flytta inomhus och äta men det blev bra det också.

 

Är du intresserad av lite bilder från Stockholmsspektaklet så klicka här.

 

 

 

 

 

På hamntur

20100815 Idag smet grabbarna i huset, det vill säga Totte, Kim och undertecknad några timmar och puttrade runt med båten i hamnen. Vi var en liten sväng på Gråen men framför allt kollade vi på när tankern Furuvik lämnade dockan efter en veckas reparationer. Visst är det lite löjligt men jag tycker det är roligt med vår hamn. Hamn, bostadsområde, fritidsbåtsmarina, färjeterminal, sommarstugeområde, lasthamn och varv. Allt på ett och samma ställe. Här händer det alltid något. Vill du se bilder från turen så klicka här.

 

 

 

 

 

Leve brudparet!

20100815 Eva och jag har varit på blixtvisit i Skene. Syster Helene och svåger Sven firade silverbröllop. Det var mycket trevligt och jag passade på att försöka lära mig en ny kammera. Varierad framgång hade jag i det projektet men några bilder blev rätt hyfsade och de kan du kika på om du klickar här. Helene och Sven köpte vårt hus när vi flyttade till Skåne. Det känns rätt märkligt (fast bra) att vara gäst i sitt "eget" hus! Tack för ett fint kalas och jag kan också meddela att vi fick ett helt fantastiskt nattdopp i Hedgärdessjön. Till och med jag var i plurret!

 

 

"Gubbe i keps"!

20100813 Man har varit i Örebro och spelat in film i dagarna två. Min roll blev föga förvånande att spela gubbe i keps. Hur ska jag agera frågade jag regisören. Var bara dig själv svarade han. Han hade nog rätt för det blev väldigt få omtagningar :-)

 

På bilden till höger är jag i samspråk med regissören och Lasse som spelar medtrafikant som har lite mer bråttom än jag. Nedan spelas det in för fullt. Se så´n stil han har!

 

 

Arbetets söner, semestern är över!

20100809 Så har ännu en fyraveckorsledighet förflutit i angenämt sakta mak. Nåja, fyra och fyra förresten. Det ska nog snarare vara tre och en halv eftersom jag på sant japanskt manér skänkte de första dagarna av semestern till min arbetsgivare! Det vill säga att jag närvarade på möten som någon haft den goda smaken att förlägga till min semester :-). Nåväl nog om det. Årets semester har inte varit så pjåkig, strängt taget en semester i min smak. Det vill säga, inget flängande runt jordklotet, inga stora renoveringsprojekt, inga måsten och inget dåligt väder. Man har kort och gott bara glidit runt, varit loj och haft det prima, så ska en semester vara! Nu börjar dock arbetet igen och min tämligen vinmarinerade lever ska få välbehöflig hvila, jajjamän!

 

Sista veckan gästades vi av svåger Jonas med familj. Det var roligt och intensivt. En liten avstickare blev det under semestern sista vecka. Vi tog bilen till Berlin och fick oss lite kultur till livs. Diverse foton från detta evenemang (och lite annat) finns i galleriet. Klicka här om du vill komma direkt till klabbet.

 

Till sist, tack Jonas, Ulla , Gustav och Signe för en rolig avslutning på semester! Tack också till Moa, du är "jämt" en rolig typ du :-)

 

Team Nyhamn i ledningen?

20100802 Saxat ur dagens hd.se! I den tryckta versionen var man också med. Där hade artikeln "krigsutbrottstypsnitt" och levererade budskapet "Jag tycker här är jättefint" inom citationstecken och allt :-) Jag påstås också ha sagt att detta är jättebra för seglingen? Hmmm, vet inte riktigt hur de fick ihop det men budskapet att jag är nöjd med den nya marinan gick väl fram i varje fall. Klicka här om du vill komma till artikeln.

 

Fiske på sundet igen!

20100801 Som jag tidigare berättat hade vi ingen större lycka på vår senaste fisketur. Idag var det därför dags för revansch på den listiga sundstorsken. Äntligen gick det som det skulle och idag drog torsken definitivt det kortaste strået. Inte mindre än 12 stabila torskar bärgade Tilda, Kim, Jonas och jag under dagens fiskafänge. På bilden syns Kim spanandes akterut samtidigt som Jonas spanar åt fören till. Var Tilda spanar vet jag inte men hon var en baddare på att fiska och fick upp en torskbaddare på 3,5 kilo! Med den sopade hon banan i fisketävlingen och inkasserade hela potten!

 

 

 

 

Väl hemma lagade vi en fantastiskt utsökt middag med torsk, äggsås, skirat smör och pepparrot. Till det Ullas makalösa kålsallad. Smakade bra eller...?

 

Det är förbaskat trevligt att sticka ut med Emma och fiska lite! Det ska inte bli sista gången. Är du själv sugen på att hiva upp lite torsk så kolla på www.landskronabaten.se Prima fiske och bra arrangemang till överkomligt pris. Prova, du blir inte besviken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som hund och katt...?

20100801 Lata semesterdagar har smittat av sig på djuren i huset. "Som hund och katt" brukar det ju heta men det är uppenbart ett talesätt som Totte och Elsa inte tar någon större notis om! Lägg märke till Elsas avslappnade sovställning. Hon verkar rätt obekymrad om att kattsläktets värsta fiende kvartar på bara några centimeters avstånd :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

20101002 Melodikryss v.39

20100925 Melodikryss v.38

20100919 Melodikryss v.37

20100911 Melodikryss v.36

20100905 Nytt på La-guiden

20100904 Ny favoritlåt på Spotify

20100904 Melodikryss v.35

20100822 Melodikryss v.33

20100824 Gamla kryss arkiverade.

20100824 juli flyttat till arkivet

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

 

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a