Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

  Discipulus est prioris

  posterior dies.

 

 

 

Händelselöst

20101030 Den uppmärksamme har noterat att det går lite längre mellan inläggen här på sidan nu, än vad som är brukligt. Det beror på att höstlunken inte erbjuder så mycket att berätta om. Dessutom är det inga byggprojekt på gång i södra centrum för närvarande, och det är faktiskt första gången sen vi flyttade hit för fem år sedan.

 

I ett försök att ändå rapportera något nytt kan jag meddela att Sophia Albertina har fått ännu mer belysning i tornen. Det är fantastiskt vad lite lampor kan göra. Från att ha legat där som en stor, svart och dyster koloss så är kyrkan nu en prydnad för våra kvarter. Se så fint!

 

 

 

 

 

Gräsänkling i en månad!?

20101028 Det är inte utan att jag höjde en aning på ögonbrynet då Eva igår bad mig att skriva ut hennes resehandlingar till Nice. Avresa den 30 oktober var väl inte så konstigt men återresa den 30 November var ju en bortavaro lite ut över det vanliga! Skulle jag bli ensam en hel månad? Hade hon träffat en tjusig fransman med tangorabatt, basker och allt? Eva tillhör den lilla skaran på vår planet som helt enkelt inte gör felbokningar. Jag har känt Eva länge och hon vet inte vad den typen av felbeteenden är. Hon är noggrann och dubbelkollar alltid. Dessutom är hon rätt skärpt så fel var uteslutet. Lite "lissen" blev jag allt när jag lämnade över de utskrivna resehandlingarna till min hulda maka. Hon synar dem snabbt och utbrister:

 

- Vad tusan är detta. Återresa 30 November!?

 

Puh, hon hade bokat fel! Kostade familjekassan två långschalar men vad är det när man vet att hon kommer hem redan på tisdag. Ha en skön vistelse i Nice Eva och ta det lugnt för redan nästa vecka åker vi till Italien och skördar årets oliver.

 

22 år senare

20101019 Hittade denna lilla annons i plånboken idag. Ja, det var ju ett tag sedan.

 

Märker att denna sida håller på att bli rena nostalgitrippen. Håller gubben på att bli gammal!? Åh, inte då men jag tyckte annonsen var fin. Sedan kan man ju passa på att ge Eva ett hedersomnämnande även om det inte är bröllopsdag (som ni ser) just idag. 22 år, swosch vad det gick fort! Som jag brukar säga, tiden går fort när man är lycklig :-)

 

 

 

 

 

 

 

När hände detta?!

20101010 Helt nyligen var vi på Astrid Lindgrens värld iVimmerby, då tog jag denna bild av våra tre små rara döttrar som poserade på trappen till Kajsa Kavats hus. Det är ju inget konstigt med det egentligen. Det luriga är att för bara några dagar sedan fick vi nedanstående bildhälsning från Nice. Alltså, här är det något som är skumt. Vart tog våra små lintottar vägen? De har ju för tusan blivit stora damer! Ännu mer skumt är att själv har jag inte blivit en enda dag äldre!

 

Förfining och finesse!

20101008 I Landskrona besitter till och med tjyvarna yppersta förfining och finess. Här duger inte Grindslanten, Gråtande barn eller högbarmade zigenarflickor. Nej då, Munch, Rydberg och Siegård ska det vara, annars får väggarna vara kala! Kuppen måste ha varit lika elegant som tjyvens konstsmak eftersom Malmö konstmuseum inte ens saknade tavlorna! Det är inte utan att det dyker upp en del bilder från Jönsonligan på näthinnan. ”Tajmat och klart in i minsta detalj”. Visst tyckte jag väl att taxichauffören var väldigt lik Vanheden sist jag åkte taxi!

 

 

Systrar i Nice!

20101004 Agnes är som jag tidigare berättat i Nice och pluggar franska. Förra veckan fick hon besök av sina systrar. Efter svåra påtryckningar har jag fått lite bilder och visst ser det rätt härligt ut!?

På den vänstra bilden ses porten till Agnes boende mitt i centrala Nice. Bara ett stenkast från stranden. På den högra en interiör från Agnes lägenhet och hennes lilla balkong ut mot gatan.

 

Agnes i Nice. Visst ser honså gott som infödd ut!?

 

Till vänster, Ellen framför några mindre fritidsbåtar i Monaco. Bortsett från att jag inte kan se någon Folkbåt så är det rätt likt Nyhamn. Det tycker i varje fall jag. Till höger, Tilda njuter en kopp kaffe på något mysigt trottoarfik.

 

 

 

 

 

OBS, gamla artiklar är flyttade till arkivet

 

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

20101220 Nytt kåseri

20101218 Melodikryss v.50

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

 

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a