Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

  Discipulus est prioris

  posterior dies.

 

Stockholm, mässa och publikrekord!

20110131 Sicken vicka! Undertecknad har spenderat hela veckan i den konungsliga hufvudstaden. Diverse möten och andra hyss inledde veckan som avslutades med fyra intensiva dagar på mc-mässan. Riktigt roligt har det varit. Mässan blev för visso inget publikrekord men det var ändå goda besökssiffror så vi hade fullt upp. Publikrekord var det däremot på klintenberg.net i lördags och det med råge. 6004 unika inloggningar under lördagen! Jo, du läste rätt! Det betyder att det gamla rekordet på knappa 5000 är slaget med råge. Snacka om att Melodikrysset engagerar.

 

Naturligtvis vill jag tacka alla som besöker sidan. Tack också för alla snälla kommentarer angående vår sida.

 

Då har vi testat Gamla Enskede Bageri

20110123 Idag har vi varit på Ellens nya arbetsplats i Gamla Enskede och provat deras kaffe. Mycket folk och gott kaffe var det. Tilltugget var också gott även om det inte fanns något av deras berömda surdegsbröd på en söndag. Lycka till Ellen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellen är Stockholmare!

20110122 Nu har vi lämpat av Ellen i den kungliga hufvudstaden. Där ska hon leva och servera kaffe och surdegsbröd till stressade Stockholmare. Jag har varit med runt litegrann och kan konstatera att det är en jädrans massa folk över allt. Inte alls som den makliga skånelunken. Här knökar och bökar man över allt. Har ni vägarna förbi ska ni avlägga besök på Gamla Enskede bageri. Det ska vara prima skinka sägs det. Jag ska prova imorgon. Kanske fuskar jag lite med dieten och njuter lite bröd om andan faller på.

 

Agnes värdpar i Kenya

20110115 Här ses Agnes värdpar i Kenya. Ngash och Mercy!

 

Ngash är artist och rappare. Finns på Youtube. Jag har hittat följande klipp. Undertecknad är ingen stor anhängare av rapp men detta är ju riktigt bra!

 

Ngash är han med alla olika huvudbonader :-) om nu någon skulle missa det.

 

Äntligen direktkontakt med Agnes!

20110112 Nu har Agnes och Tintin fått ordning på telefoner och internet i Kenya. Hon ringde i går kväll och berättade massa spännande saker och fram för allt att de har det bra.

 

De har också lagt ut en fyllig rapport på jambokenia. Jag hoppas att de kommer att uppdatera oss ganska ofta på vad som händer. Därför har jag lagt in en direktlänk till deras blogg i högra marginalen. Glöm inte att kolla den då och då!

 

En första liten rapport från Kenya!

20110109 Här kommer en första och mycket knapphändig rapport från Kenya. De har kommit fram. Resan har alltså gott bra. De har också hunnit installera sig i sitt boende som också verkade bra. Igår och idag har de varit lediga och bekantat sig en del med sina värdar. Tyvärr kommer det inte ut något på jambokenya på ett tag eftersom de inte har hunnit ordna med internet ännu. Hoppas de är möjligt för dem att få åtkomst till nätet. Det vore väldigt roligt om vi kunde leverera lite matnyttigare rapporter framöver. Hur som helst, de har det bra, och det är ju huvudsaken!

 

Agnes till Kenya, Nairobi!

20110107 Idag har Eva och jag varit och vinkat av Agnes och Tintin på Kastrup. De ska åka till Kenya för att volontärarbeta på ett barnhem i Nairobi. Sicka galningar! Tanken är att de ska vara där till i mars.

 

Jag har självklar läst på en del om Kenya och vet därmed att det är en gammal brittisk koloni. De har varit självständiga sedan 1963, efter en av kolonialhistoriens blodigaste självständighetskamper. Kenya har 38 miljoner invånare och gränsar till Etiopien (där Agnes var förra gången), Somalia, Sudan, Tanzania och Uganda. Se där, det var lite snabbfakta det.

 

Agnes och Tintin har startat en blogg där vi förhoppningsvis kommer att kunna följa deras göranden och havanden. Man kan kanske gissa att bredbandstillgången i Kenya kan vara något begränsad. Vi får hoppas att de får ut något.  

 

Följ dem gärna på http://jambokenya.blogg.se

 

Lycka till Agnes och Tintin!

 

Gott nytt år!

20110102 I år blir det ingen traditionell årskrönika. Skälet till det är att alla årets viktigare händelser redan finns dokumenterade här på hemsidan. Vill du friska upp minnet så hittar du dem i arkivet.

 

I år blir det istället en enklare betraktelse, "Ett fotografi berättar". Med den vill vi önska dig käre släkting, vän, kollega och läsare ett riktigt gott nytt år.

 

Ett fotografi berättar

 

Året är 2010. Det är nyårsnatt och runt personerna på bilden skymtar festglada nyårsfirare. Personerna på bilden utgör en familj. Närmare bestämt den Klintenbergska familjen. De har nu i ett halvt decennium varit bosatta i den nordvästskånska småstaden Landskrona. Ingen i familjen vet vad det nya året bär i sitt sköte. De står där mitt i sorlet av festglada människor och tittar in i kameran. De har glas i handen. De ser glada och förväntansfulla ut. Som ett oskrivet ark ligger det nya året framför dem. Vad skulle komma att hända i herrens år 2010? Ett fotografi berättar.


Längst ut till vänster i bild syns den hulda modern och makan. Hon ler en smula, men tittar man noga ser man ett stråk av vemod i hennes anlete. Hennes döttrar som hon vigt sitt liv åt är nu vuxna och håller som bäst på att frigöra sig från moderns omsorger. Under 2010 skulle det komma att innebära att hon får mer tid till sig själv. Tid som hon mestadels kom att ägna åt att försjunka i böckernas värld, eller ägna åt raska promenader och havsbad vid piren i Borstahusen. För henne skulle några av årets höjdpunkter komma att bli resorna till Nice och Lazio. Även sensommarens resa till Stockholm skall komma bli henne ett kärt minne.


I mitten på bilden står den omåttligt stolte maken och fadern. Det är en lycklig man. Han ler ett skevt leende rakt in i kameran. Kinderna är rosiga och i blicken finns ett uns glansighet. Är det stunden som berör honom eller är det den pärlande champagnen? Kanske är det båda. För honom skall året innebära många höjdpunkter. Han ska komma att få vara med om resor och många fina upplevelser tillsammans med sin älskade livskamrat. Vad han inte vet när bilden tas är att han under det kommande året också ska komma att delvis försvinna. Ny och sundare kost ska komma att reducera denna man med drygt en femtedel.


Mellan den lycklige mannen och hans maka står deras mellersta dotter Agnes. Hon utstrålar beslutsamhet och jädrar anamma. Säkert har hon redan nu klart för sig att 2010 för hennes del ska innebära en strålande studentexamen efter avslutade studier på Procivitas i Helsingborg. Anar hon också sommarens hårda men roliga arbete på sommarrestaurangen SeVen? I tankarna är hon kanske redan i Nice där hon ska komma att spendera hösten för att studera franska och för att koppla av. Vet hon redan att hon under 2010 ska komma att flytta ihop med pojkvännen Adam? Säkert gör hon det. Säkert finns också i hennes sinne de gryende planerna på att resa till Afrika igen.


Nummer fyra från vänster i bild är den yngsta dottern Tilda. Blott 17 år är hon redan en världsvan dam. Hon ler ett svalt leende och utstrålar det upphöjda lugn som är karakteristiskt för hennes person. Under det stundade året ska hon komma att fortsätta sitt trägna pendlande mellan Landskrona och Malmö där hon både studerar och arbetar. Studierna vid Cybergymnasiet ska hon komma att sköta elegant samtidigt som hon deltidsarbetar som ”runner” på välkända restaurangen T.G.I (Thank Good It´s Friday). Det enda som egentligen skaver i Tildas välstrukturerade liv stavas Skånetrafiken. Dess namn ska under 2010 väcka vrede inte bara i Tildas sinne utan i alla prövade pendlares diton.


Längst ute till höger i bild syns den äldsta dottern Ellen kika under lugg. Äppelkindad och med ett spjuveraktigt leende charmar hon kameran. Vad har hon i tankarna denna nyårsnatt? Efter 2009 års militära äventyr famlar hon en aning i tillvaron. Vad har framtiden att erbjuda henne? När bilden tas vet hon inte att tre siffror ska komma att bli centrala det närmaste året. Siffrorna är en tvåa och en sexa följt av en etta. Café Två-sex-ett i Landskrona ska under 2010 bli en plattform för hennes karriär som barista. Drömmer hon redan nu om att vidga vyerna? Kanske gör hon det, kanske inte. I varje fall ska hon i slutet av 2010 komma att tacka ja till ett jobb i Stockholm.


Denna historia berättar fotografiet. En historia om några människor, en familj, ett år. En historia ur livet, mitt i verkligheten. Strax efter att fotografiet togs. När fotografen åter sänkt kameran, kanske familjen höjde sina glas i en gemensam skål? En skål för att önska alla sina nära och kära ett gott nytt år? Ja, helt säkert gjorde de det! Om inte annat så gör de det nu för att tillönska dig ett gott 2011!

 

God fortsättning och ett gott nytt år önskar familjen Klintenberg!


 

 

 

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

20110326 Veckans kryss

20110325 Städat på kryssidan

20110319 Veckans kryss

20110312 Veckans kryss

20110307 Nytt kåseri

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

 

Klicka på bilden så kommer du till Agnes och Tintins Kenyablogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a