Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

  Discipulus est prioris

  posterior dies.

 

Tre trevliga ting i trista tider!

20110225 Det är trista tider. Den skånska vintervinden har blåst runt stugknuten sedan i början av november och är därmed en av de saker som har bestämt sig för att ta kål på en denna kärva vinter. Därför bestämde jag mig för att notera tre positiva saker under dagens lunchpromenad med Totte och det gick faktiskt hur lätt som helst även fast Bore bet i näsan så det tårade sig i ögonen.

 

Positivt nummer ett.

Vi passerade den provisoriska Venterminalen och denna skylt och kom då att tänka på att det här om dagen stod i tidningen att Ventrafiken tänker lägga ett bud på linjen mellan Bäckviken och Nyhavn. Tänk då kanske vi äntligen kan skruva upp Köpenhamnskyltarna igen! Nu är visserligen Ventrafiken ett kommunalt bolag så affären ska först genom kommunfullmäktige men finns det en större hjärtefråga för Landskrona? Färja till Köpenhamn via Ven och egen kajplats mitt i Nyhavn! Får man inte uppslutning kring den frågan i fullmäktige då är vi illa ute!

 

Positivt nummer två.

Bygget av den nya Venterminalen är nu äntligen igång. Det har varit lite ödsligt på våra prommenader den senaste tiden eftersom det inte har varit något bygge igång i hela södra centrum. Nu har det blivit ändring på det. En ny fin futuristisk skapelse i glas och betong ska stå färdig till hösten.

 

Positivt nummer tre.

Nyhamn är igång igen efter ett par månaders uppehåll i byggandet. Nu får vi ännu fler fina lägenheter nära havet. Tänk att det havsnära boende lockar till och med i lilla Landskrona! Det ska bli roligt med fler grannar. Tänk nu om de fick till klaffbron och seglarpaviljongen också! Ja, ja det är inte hela världen, det går ju fint att kvista runt kassakroken också när man ska till båten eller Seglar´n.

 

 

 

 

 

 

Artikel om Agnes och Tintin

20110225 HD har idag en artikel om Agnes och Tintin:s afrikaäventyr. Läs den gärna. Om du klickar här kommer du till artikeln.

 

Hoppsan nu Totte och jag var ute och gick och då tog vi ett exemplar av gratistidningen City Landskrona. Där fanns artikeln också. Samma text men lite andra bilder. Klicka här!

 

 

 

PS

Glöm inte insamlingen!

DS

 

 

Smygläs!

20110219 Jag har knåpat ihop ett nytt litet kåseri. Jag vet inte riktigt om det är färdigt ännu men jag erbjuder ändå möjligheten att smygläsa. När datafolket släpper en ofärdig produkt till kunderna kallar de det för en "betaversion". Det betyder att den är dyrar än den borde vara och att den inte fungerar. Jag tänkte föra in samma begrepp i kåserivärlden. Läs betaversionen av "I Jernboden". Det hela är en betraktelse av servicenäringens förfall i allmänhet och min egen karriär i densamma i synnerhet.

 

KLicka här för att komma till betaversionen. Känn dig fri att komma med frän kritik eller uppskattande kommentarer! Trevlig läsning!

 

Skänk en slant!

20110216 Som ni säkert vet är Agnes och Tintin i Kenya och volontärarbetar på barnhem. Förhållandena är minst sagt enkla och knapra. Tjejerna vill gärna hjälpa till och har därför startat en insamling. Läs mer om deras liv på barnhemmet på deras blogg jambokenya. Där finns också uppgifter om insamlingen.

 

Som ni ser gillar barnen att bli fotograferade. Tittar man noga ser man Agnes bleka nylle mitt i bilden. Agnes och Tintin är fantastiskt flitiga med att skriva i sin blogg och det är inte utan att man häpnar över hur de lever. Läs gärna om livet i Afrika och som sagt stöd gärna deras insamlig. Även en liten slant gör stor nytta och denna insamlig saknar helt inslag som skyhöga kostnader och chefspersoner med direktörslöner. Rubb och stubb går till barnen helt utan avdrag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ännu ett fruntimmer i familjen!

20110213 Om man som jag omger sig med enbart damer i familjen (undantaget Totte då förstås) kan det kanske verka nästan självdestruktivt att utöka familjen med ytterligare en dam. Särskilt om damen i fråga är något gisten och nästan 60 år gammal!  Ja, inte är det varken smart eller genomtänkt men när du träffat Karolina, som hon heter, kommer du förstå att det blev kärlek vid första ögonkastet.

Hon är byggd i ek och oregone pine. Under durken dunkar en Albin O21:a, ja det vill säga om vi får igång den. Nu hoppas jag kunna bjuda vänner och bekanta på härliga sunds- och Venturer i sommar. Sen är det ju inte förbjudet att hjälpa till med slip och lack. Det kommer att gå åt ett par timmar :-)

 

Helg de luxe!

20110206 Sicken helg! Efter en intensiv arbetsperiod känns det prima att unna sig en helg de luxe. Vi har inte gjort annat än njutit av livets goda. I fredags käka vi ostron och drack champagne. Det är underligt att en så motsträvig molusk kan smaka så gott. Till varmrätt fick vi en bit fint oxkött med rostade rotsaker. Lördagen gick även den i lathetens och njutningens tecken. Inte ett skapandes grand nytta gjorde vi annat än att äta och dricka gott. Söndag morgon bakades det LCHF-bröd och det bjöds god fruktdrink till frukost. Till middag en underbart god chevreöverbakad citadell-lax med ett torrt vitt vin. Nu är vi nyss inkomna från en ruskig Tottepromenad som toppades men en kaffedrink på Speaker´s. Nu känner jag mig mogen att ta mig an en ny och intensiv arbetsvecka! Prima liv :-)

 

 

 

 

 

Det är ett rikt underbart land, del II

20110205 Jag funderar på att sälja vårt kylskåp. Vi använde det inte! Särskilt inte sedan vår lokala "servicebutik" Citygross införde självscanning. När det ska ätas ställer jag mig i köket och tittar i någon kokbok. En lista Skrivs varpå jag "skäggar" iväg de drygt hundra metrarna till Citygross. Min käckt rutiga shoppingvagn har jag naturligtvis i släptåg. Väl framme rycker jag åt mig en scanner, botaniserar bland hyllorna, plockar det jag ska ha och lägger ner det i "dramaten". Sedan seglar jag förbi den gigantiska kassakön, drar mitt kort och vips är inköpen klara. Det är nästan overkligt bra. Jag vet att det är lite kontroversiellt det här med självscanning. Det sägs att det tar bort arbetstillfällen. Om det är så vet jag inte men det är i varje fall väldigt smidigt. Nu fattas det väl bara att jag fastnar i någon kontroll och har missat en kaviartub! Nåväl, i så fall lovar jag att återkomma och såga hela självskanningsgrejen utmed fotknölarna :-)

 

PS

Jag har faktiskt redan blivit kollad, men det gick vägen :-)

DS

 

 

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

20110326 Veckans kryss

20110325 Städat på kryssidan

20110319 Veckans kryss

20110312 Veckans kryss

20110307 Nytt kåseri

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

 

Klicka på bilden så kommer du till Agnes och Tintins Kenyablogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a