Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

  Discipulus est prioris

  posterior dies.

  

Man har gått och blivit filmstjärna!

20110423 Nedanstående lilla trailer är ett litet brottstycke ur en stor och lysande filmproduktion med vilken vi terroriserar landets körkortstagare och deras handledare. Titta noga och se om du kan identifiera undertecknad! Lite kuriöst var att när vi skulle spela in frågade jag regisören efter lite regi var på han sa:

 

- Sverker, var bara dig själv så blir det bra.

 

Inga omtagningar var nödvändiga :-)

 

 

Totte, Enoch & jag

20110423 Okey det ska omedelbart och utan omsvep erkännas att denna sida av sin vårdnadshavare under den senare tiden varit ytterligt styvmoderligt behandlad. Knappt behandlad alls om sanningen ska fram, och det ska den ju. Skälet till detta är svårt att fastställa men den gamla visan om att det har varit mycket att göra går ni säkert inte på längre så vad sägs om lite lite vanlig hederlig lathet helt enkelt!?

 

På sofflocket har jag dock inte varit helt parkerad för ett och annat har hunnits med. Totte och jag har gått vår vanliga runda varje morgon. Vi brukar parkera oss en stund vid skeppsbrokajens nock, blicka ut och hälsa på sundet. Nu mera är vi emellertid tre som blickar ut. I veckan har staden placerat en staty av Landskronasonen och industrimannen Enoch Thulin på kajen. Där står han i full flygarmunderingen och likt oss blickar han ut över sundet. Det känns faktiskt lite högtidligt att vi fått så fint sällskap.

 

Det har också slipats, målats och lackats en hel del på den något bedagade skönheten Karolina. Min strategi är att kräma på så mycket färg och lack att det liksom är det som håller samman skutan. Nåväl det har blivit en del kvällstimmar i hamnen och nu återstår bara att stryka fårtalg i de värsta gliporna innan vi skickar madammen av stapelbädden.

 

I skrivande stund är det påskhelg och staden arrangerar konstrunda. Därmed är balansen av kulturtanter på sta´n kraftigt förskjuten. I fotriktiga skor och med kånkenryggsäck drar de fram i stora horder för att hinna med att besöka så många konstnärer som möjligt. Då känns det skönt att sitta i solen på Seglarn´s uteservering och sippa på ett glas rosé.

 

Skål för våren allihop och glad påsk!

 

LCHF-recept

20110405 I stort sett varje dag lagar jag mat inspirerad av LCHF-filosofin. Om det nu är en filosofi, vill säga. Jag har gjort min egen tolkning av den vilket innebär att jag kanske inte vräker på ohejdat med fett. Jag kan ej heller beskyllas för att vara kolhydratabsolutist. Min tolkning andas måttfullhet i båda riktningar som jag tänkte dela med mig av. Än så länge finns bara ett enda recept men min förhoppning och ambition är att de snart ska bli fler. Vi får se hur det går.

 

Klicka på LCHF-knappen i menyn för att komma till "receptsamlingen".

 

Storstädning!

20110403 Idag skulle jag egentlige varit i full gång med Karolina men då kom regnet. Därför blev det arbete med hemsidan istället. Storstädning har ägt rum och gamla artiklar finns nu att läsa i arkivet istället för p ådenna sida. Några andra förändringar är att formuläret för nyhetsbrev är borttaget. Det blir ändå aldrig tid att skicka ut nyhetsbrev. Så har Totte fått en egen e-post på kontaktsidan, det hade jag ju helt missat innan. Nu väntar han ivrigt på brev :-)

 

Piffa upp residenset?

20110401 Eva och jag funderar på att piffa upp residenset en aning och har för avsikt att med denna bild bry stadsarkitektens och dito antikvariens hjärnor. Vi tänker helt enkelt att skicka in en ansökan om att få förfula stadens miljö på detta sätt. Vad tror ni, går det igenom?

Dagens utseende (på bilden syns det inte att fönstren är så dåliga att de nästan ramlar ut av sig själva).

Vi tänkte något sådant här! Är det inte tjusigt? Visst lite djärvt, men vad tusan. Det skulle matcha den nya terminalen, som näppeligen kan sägas gå i 1700-talsstil!

 

"Grannkåken" som är under byggnation...1700-talet? nej, knappast, men fin ändå tycker jag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

20110522 Nytt recept under LCHF-fliken

20110521 Veckans kryss

20110506 Försök med kommentarsfunktion till artiklar

20110503 Gillaknapp på alla sidor i menyn.

20110430 Veckans kryss

20110405 Ny flik i menyn om LCHF

20110403 Storsädat, gamla artiklar flyttade till arkivet.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

 

Klicka på bilden så kommer du till Agnes och Tintins Kenyablogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a