Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

  Discipulus est prioris

  posterior dies.

 

Varvet har flyt!

200629 Varvet har flyt skulle man kunna säga för tidigt i måndags morse bogserades den nya flytdockan in till varvet i Landskrona. Eva och jag tog Karolina ut till Gråen där det bjöds sillafrukost på bryggan allt med denna gigantiska koloss bogserades på plats av inte mindre än fyra bogserare. Intresset var trots den tidiga timman stort. Landskrona är en stad med stolta varvstraditioner och att varvet nu utökar sin verksamhet med en ny docka är ingen liten sak. Nu önskar vi varvet lycka till med denna storsatsning och hoppas att hamnen ska trafikeras av ännu fler skutor som ska, eller har snyggats till.

 

Midsommar - jaha...!?

20110624 Så var det midsommar och vad firar vi egentligen? Att nu blir det snart mörkare!? Eller att man blivit äldre sen sist? Eller kanske att tiden flyktar? Hur som helst har jag nu uppnått den grad av ålder, visdom och tråkighet att jag inte längre behöver några undanflykter för att fira. Jag kan sjunka ner i en av våra läsfotöljer i biblioteket med en stor Wiskey en vanlig tisdag i September och fira att det är just tisdag, eller september, eller att det regnar, eller vad tusan som helst. Idag är det dock midsommar och Eva och jag har valt att stanna hemma i stan. Det är inte många som gjort det valet, det är nämligen mycket ödsligt här. Hela dagen har färjorna Norreborg, Stjärneborg, Dumle och Jeppe kämpat med att frakta tonvis av turister ut till Ven. Ut till Gråen har småbåtarna gått i skytteltrafik hela dagen. Efter att helt kort ha luftat Karolina i sundet möttes jag av dessa två sköna midsommardamer. De satt på Storgatan 14:s mysiga bakgård och knöt sina midsommarkransar. Se så fina de blev!

 

 

 

Hipp hurra för Tilda!

20110622 Nu har vi inga barn längre! Minstingen Tilda fyllde igår 18-år och är därmed myndig och gammal nog att ta hand om sig själv. Inträdet i de myndigas skara firades på fiskrestaurang i Norra hamnen, Helsingborg. Där serverades prima fisk och självklart valde Tilda ett torrt vitt vin till maten (hon fick visa leg.).

 

Stort grattis till Tilda och må hon leva i ytterligare minst 82 år. Jaamohaleva, jaamohaleva...!

 

 

 

Under blåregnet!

20110612 Jag vet, det är jättejobbigt med folk som hela tiden ska marknadsföra sin ort som den bästa på jorden. Jag vet också att det är meningslöst eftersom alla redan bor på det bästa stället i världen. Det vill säga hemma, var det nu var månde. Ändå ska jag trötta er med en liten beskrivning över gårdagens eftermiddagspromenad. Det hela började med att Totte och jag satt på bakgården i vårt nya favorithörn under blåregnet och filosoferade.

 

 

Det är dags för eftermiddagspromenad sa jag till Totte. Eftermiddagspromenad var ordet sa Totte till mig. Så begav vi oss ut i det sommargrönskande Landskrona.

 

Rakt över gatan i vid Sofia-Albertina spelade ett gäng ungar fotboll på de lummiga gräsmattorna. Vi gick vidare och passerad så Stadshuskajen där fiskebåten Emma precis lade till. Ombord var det fullt med rödstekta havsfiskare vars fiskelycka verkade ha varit god.

 

Nu siktar vi redan Nyhamns nya marina där Karolina ligger förtöjd. Ett dussin stora danska gästbåtar ligger vid det stora trädäcket och "pingsthygget" är i full gång med så väl armkrok som sång. Så traskar vi längs Nyhamns trädäck, förbi Karolina och ut på nocken. Då passerar precis Stjärneborg och Norreborg vars däck är överfulla med trötta och hemvändande Venresenärer. Promenaden går vidare till Lustbåtshamnen och Seglar´n vars uteservering är välfylld med stimmiga gäster. På halvmånens strand är det gott om badgäster och faktiskt är det också en hel del som låter sundets bräcka bölja svalka i den heta försommaren. Vi tar oss längs strandprommenaden Linjen till Citadellet där förberedelserna för kvällens konsert med bland andra Tommy Körberg är i full gång. Sedan vidare till Konsthallen och skulpturparken där en möhippa spelar kubb. Sedan vandrar vi längs blomstergatan upp mot kasernplan och rådhustorget och strax är vi hemma igen och sjunker ned i stolen under blåregnet. En så´n härlig lördagspromenad!

 

Brrrrr.... friskt sa Eva till Astrid. Friskt var ordet sa Astrid till Eva!

Sicka galna fruntimmer. Eva och Astrid kastade sig i morse i Skageracks salta bölja. Endast 14 grader mätte vattentemperaturen. Damerna hävdade dock mellan hackande tänder att det var skönt, jajjamensan!

 

Inget att förtälja...

20110603 Jag har idag inget att förtälja men det var så länge sedan som jag skrev något att jag av det skälet får försöka att hitta på något.

 

Jag kan till exempel nämna denne påhittige gentleman som vi körde efter när han skulle köra hem bräder från brädgården. Vanligen brukar man frakta brädor längs färdriktningen men denna innovative herre tog sig dock för att frakta dem på tvären. De utstickande bräderna överaskade minsann en och annan cyklist. Fotgängarna löste problemet med stillastående höjdhopp då bräderna svepte över trottoaren :-)

 

Just nu befinner vi oss i det vackra Bohuslän, faktiskt andra gången denna vecka! Vi har tagit en sväng till Hällevikstrand för att hälsa på Astrid, Ola och Martin.

 

 

 

 

Bilden är tagen vid badplatsen där vi satt ett tag och lapade sol. Enligt uppgift är det närmare 15 grader i vattnet. Trots denna "behagliga" temperatur badade inte Eva. Detta får betrktas som lite fegt tycker jag. Det var dock andra friskusar som hoppade i och på frågan om det var skönt svarade de att "det var friskt". Det är storbadarnas sätt att säga, "fy faddriken vad kallt det var. Jag är glad att vara uppe igen"!

 

Vår egen stofil Ola var naturligtvis också med, han kom lite vid sidan av bilden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

20110723 Veckans kryss

20110625 Veckans kryss

20110618 Veckans kryss

20110522 Nytt recept under LCHF-fliken

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

 

Klicka på bilden så kommer du till Agnes och Tintins Kenyablogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a