Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

  Discipulus est prioris

  posterior dies.

 

Semestern är slut...

20110731 Så var semestern över. Å det hela taget en bra semester. Vi har gjort mest ingenting och bara tagit dagen som den kommit. Några stora projekt har det med andra ord inte varit frågan om. Ja, utom möjligen nu sista veckan då jag tog mig för att egenhändigt byta ytterdörr. Det var ett fasligt ståhej men till sist satt den nya dörren på plats. Riktigt fint blev den om jag får säga det själv. Detta innebär att vårt lilla projekt med uppfräschning av gatufasaden är påbörjat. Målare är upphandlad och nya fönster är också beställda. Jag återkommer med rapporter längre fram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semestervädret går väl kanske inte till historien som det bästa tänkbara men helt värdelöst ha der ändå inte varit. Själv trivs jag bäst när det inte är allt för varmt så i det avseendet har det varit perfekt. I skrivande stund vräker regnet ned med ett öronbedövande smatter på uterumstaket som följd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite nya bilder...

20110730 Här kommer lite bilder från lite olika kvällsturer med Karolina och ja, jag vet att jag är med på nästan varenda bild. Trots denne linslus tycker jag att de är fina bilder på en härlig båt i en härlig miljö. Klicka här om du vill se bilderna.

Tack till Martin och Gunnel som tagit bilderna.

 

 

Borta bra, men hemma... också bra!

20110715 Som den uppmärksamme kanske har noterat har jag tagit semester inte bara från mina ordinarie arbetsuppgifter utan även från hemsidan. Därför är det nu dags för en liten halvtidsrapport. Vi har varit i Stockholm på lite minisemester. Shoppat, strosat, ätit och druckit gott. SJ har ju den goda smaken att rabatera 1:a klassbiljetter under semester och det måste medges att skillnaden mellan första och andra klass är skillnaden mellan ett nödvändigt ont och ren njutning.

 

 

Vi passade också på att fira Ellens 22-årsdag på Ulla Winbladh med påföljande  båttur med Zita genom staden i den jumma sommarnatten. Det finns få saker som är så vackert som Stockholm från sjön en vacker sommarnatt.

 

Efter ett par dagar hemma i Skåne var det dags för en liten avstickare till Köpenhamn där vi mötte upp kusin Martin och Maria för några dagars segling ombord på deras fina segelbåt Chenapan. Det blev en härlig vistelse i Dronningens by med mycket god mat och dryck. Dessutom gick vi i närkamp med elementen ute på sundet eftersom det regnade mycket intensivt den första dagen då vi gick till Rungstedt. Dag två var vädret betydligt bättre och vinden ganska frisk. Martin hade nog bestämt sig för att slå hastighetsrekord över sundet eftersom han kommenderade upp full stor och största genackern. Det är sannerligen en mäktig upplevelse när en så stor och snabb segelbåt, fyller seglen, lägger sig på sidan och skjuter fart genom vattnet! På bilden syns Martin som fick ta de tyngsta regnpassen själv medan vi i besättningen satt i kajutan och drack kaffe :-)

 

 

Det är trevligt att vara ute och röra på sig lite grann men att vara hemma är inte heller helt fel. Årets stora grej är kvällsturerna med Karolina. På bilden syns Karolina med Gråens befästningsverk i bakgrunden.

 

 

 

Första semesterdagen!

20110705 Det är dags för en liten rapportering så här på semesterns andra dag. Själva starten på semestern firades på vår mysiga bakgård tillsammans med några av Evas kollegor. Så vitt jag minns och kunde räkna under kvällen var vi in alles fyra personer, men här var det något skumt, för när jag kom ner i köket morgonen efter stod det 5 tomma paver skumpa på diskbänken! Nåväl, hur det nu än var med den saken så blev semesterstarten väl firad. Redan morgonen efter anlände svärmor Anita för att fira Tildas 18-årsdag vilket gjordes med Chevréöverbakad lax och gissa vad?! Jo, mer skumpa förstås! Söndagen gick i lathetens tecken men ett par turer med Karolina blev det dock, och lite grill på kvällen hann vi också med. Måndagen spenderades till största delen i Malmö. Först ett kort besök hos syster för lite besiktning och sedan spatserad vi på stan och åt lunch hos Jensens. På kvällen fick Tilda lite träning i att köra Karolina vilket hon skötte med bravur. Filmen är från vår kvällstur. Karolina passerar med god fart sommarstugorna på Gråen och rakt för över ses bogseraren Dunker i full färd med att knö in statsisbrytaren Oden i torrdockan. Fint så det förslår. Fritid och arbete i skön harmoni!

 

Nej, nu är det dags att ta tag i dagens dont som dansken säger!

 

 

 

OBS, gamla artiklar är flyttade till arkivet

 

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

20110903 Veckans kryss

20110813 Gamla kryss flyttade till kryssarkivet

20110813 Veckans kryss

20110730 Nya bilder i galleriet

20110730 Gamla artiklar flyttade till arkivet

20110730 Veckans kryss

20110723 Veckans kryss

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

 

Klicka på bilden så kommer du till Agnes och Tintins Kenyablogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

 

 

a