Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

  Discipulus est prioris

  posterior dies.

 

Sicken Ventur!

20120719 Den uppmärksamme har kanske märkt att sommaren håller på att regna bort. Därför var det fantastiskt härligt att få komma till Ven. Cykla, äta och dricka gott. Vi gjorde lite bakvänt denna gången och det kan varmt rekommenderas. Alla ska ut till Ven på morgonen och hem på eftermiddagen. I ett försök att sprida resandet en aning erbjuder Ventrafiken därför eftermiddagspaket. Färja, cykel och fantastisk middag på Backafallsbyn för endast 295 pistoleros! Att sedan solen sken och regnet höll sig borta gjorde ju inte saken sämre. En extra liten njutning var att alla köer så att säga gick på andra hållet. Lugnt och avspänt med allra bästa service kunde vi njuta i fulla drag. Turen kan som sagt varmt rekommenderas. Tack Ingela och Klas samt Eva förstås för att ni följde med och för att ni stod ut med mitt filmande!

 

 

Karnevalströtta, så trötta!

20120715 Så är den då över för denna gång, karnevalen alltså. Som vanligt folkligt, festligt, fullsatt och med mycket själ och hjärta. Jag har försökt göra en lite annorlunda karnevalsvideo i år. Titta och lyssna om du har lust!

 

 

Sommargospel 2012

20120715 "Evas sommargospelkör" har förgyllt sommaren och Karnevalen. En av medlemmarna har snickrat ihop denna lilla film, håll till godo! Tyvärr är inbäddning avaktiveras men jag gör ett litet fusk. Klicka på bilden så drar det igång.

 

Dags att kryssa

20120714 Dags att kryssa igen. Välkommen att vara med. Läs mer...

 

Välkommen att kryssa med oss!

20120713 En ny film för kryssare. Ja jag vet den blev inte så bra men ändå! Tilda som var fotograf har kritiserat att jag kört ned skjortan... läs mer...

 

Att vara kung för en dag!

20120709 Det finns tillfällen i livet som är bättre än andra. Så finns det tillfällen som är i det närmaste magiska. Ja, jag vet det låter lite klyschigt men så är det. I helgen hade vi nöjet att besöka Motala och vår svärsons föräldrar och de var just magiskt och inget annat. Visst har jag varit i Motala förr. Det har varit tämligen dystra genomresor med en snabb burgare på McDonalds vid vägen. Jag kan inte påstå att jag reflekterat över Motala annat än att det möjligen flugit en tanke genom skallen av karaktären, ”vem tusan bor här”? Föga anade jag då att jag bara något hundratal meter längre bort skulle få vara med om en av höjdpunkterna i livet!

 

För den som missat den stora nyheten så kan jag berätta att äldsta dottern Ellen och hennes Gustaf förlovade sig på Ven om midsommaraftonen. Av den anledningen begav Eva och jag oss till Motala för att träffa Marianne och Krister, Gustaf:s föräldrar. En sådan fest det blev på deras fantastiska ställe mitt i Motala ström! Massor av god mat och dryck samt ohejdat med gästfrihet bjöds det. Det är då man trivs som bäst. Att Motala dessutom har den goda smaken att döpa sin turistbåt till m/s Kung Sverker gör ju inte saken sämre :-)!

Tack Ellen och Gustaf för att ni finns och för att ni valt att dela era liv med varandra. Tack Marianne och Krister för er stora gästfrihet och för att ni fick Eva och mig att känna oss som kungar. Jag hoppas innerligt att vi ska få många tillfällen att träffas framöver och att vi ska få möjlighet att återgälda er gästfrihet!

 

 

 

 

Ett andra bröllop

HD har gjort ett litet reportage om vår löftesförnyelse. Kicka här så kommer du till reportaget på hd.se

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

a