Copyright © 2013 • Klintenberg • Landskrona

 

  Discipulus est prioris

  posterior dies.

 

Västmanlänningar, det är bra folk!

20120929 Vi befinner oss för närvarande på en liten roadtrip till Västmanland. Guidade av Astrid och Ola har vi avnjutit riktig höstfärgssprakande skog, en massa sevärda gamla bruksmiljöer och inte minst en fantastisk lunch på Grythyttans Gästgiveri. Grythyttan var fantastiskt, vilken god mat och en sådan strålande service! Det hela blev ju inte sämre av att Totte var minst lika välkommen som vi. Annars är man som hundägare rätt van vid att man på nåder möjligen får sitta på uteserveringens yttersta bord om hunden ligger utanför staketet. Därför var det med viss förvåning som jag av kyparen tog emot fem menyer:

 

- Ursäkta vaktmästarn, vi är bara fyra.

- Åh inte då, denna matsedel är till Totte!

 

Sanna mina ord, där fanns en speciell hundmeny från vilken Totte gjorde ett gott val (men viss hjälp förstås). Sedan dukades det ett litet bord på golvet med linneduk och allt. Maten serverades under silverkupa. Totte blev minst sagt förvånad. Han är mer van att stjäla mat som fallit ned från köksbänken. (Ibland med lite hjälp av husse). Totte hade därför rätt bråttom när han skulle smörja kråset med alla godsaker. Jag tror han tänkte:

 

"Detta kan inte vara till mig! Bäst att slafsa i sig innan någon ångrar sig!"

 

Husse åt en gubbröra till förrätt, till varmrätt rimmad oxbringa och som dessert ett urval lokalt producerade ostar. Så goda var  di att vi köpte med oss en liten bit hem. Kaffet intogs förstås i salongerna där Totte ochså var välkommen. En sådan fest!

 

Rom - London - Stockholm - Landskrona

20120910 En tanke slog mig plötsligt. Vi är för närvarande en ganska internationell familj. Eva finns i skrivande stund i Rom eller i varje fall i nära anslutning till Rom. Där firar hon tillsammans med en massa kompisar diverse 50-åringar! Enligt de rapporter som kommer in verkar de ha det bra.

 

Tilda finns sedan en tid tillbaka i London där hon försöker skaffa jobb och enligt uppgift har det nu lyckats. Tilda kommer under en tid framöver att försörja sig som expedit i en klädaffär mitt i London.

 

Ellen finns i Stockholm där hon numera pluggar på högskolan. Jag är lite osäker på vad hon ska bli men det handlar om filosofi så mycket har jag fattat. Även Agnes finns vanligtvis i Stockholm eller rättare sagt i ”Kaffe-Stockholm” där hon kryssar mellan olika kaffebarer och rosterier, allt för att öka sina kunskaper om denna ädla dryck. Senare i höst ska hon också resa till Costa Rica och Panama för att på plats se hur bönorna odlas och skördas. För närvarande finns dock Agnes här i Landskrona på lite semester innan hon på måndag börjar ett nytt jobb som barista på Drop Coffee i Stockholm.

 

Även  jag är för närvarande hemma i Landskrona men jag hoppas komma iväg en sväng till Italien i november för att hjälpa till med olivskörden. Det är ett underligt liv! Lycka till alla där ute i världen :-)

 

Sommar, sommar, sommar...!

20120823 Sommaren lider mot sitt slut och jag har tagit semester inte bara från jobbet utan även från skrivandet på denna sida. Någon form av rapport eller betraktelse kring sommarens händelser ska väl komma så småningom men tills skrivarlusten infinner sig får ni hålla tillgodo med denna lilla meningslösa film från sommarens utfärder med Karolina. Lyss särskilt till Albins taktfasta dunkande. En så´n pärla!

 

 

OBS gamla artiklar är flyttade till arkivet!

 

 

 

Ett andra bröllop

HD har gjort ett litet reportage om vår löftesförnyelse. Kicka här så kommer du till reportaget på hd.se

 

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

 

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

a